Dries Van Langenhove in de Kamer.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove in de Kamer. © Photo News

Dries Van Langenhove stopt (voorlopig) met studeren

Dries Van Langenhove zal zijn rechtenstudies voorlopig niet afmaken. Het federaal parlementslid schrijft zich niet in aan de KU Leuven of een andere universiteit tot het gerechtelijk onderzoek is afgerond. Aan de KU Leuven zou Van Langenhove een aantal bijkomende vakken moeten volgen om zijn licentiaat te behalen, "wat niet combineerbaar is met mijn werkzaamheden", zegt hij.

8 reacties

 • Dirk Van Den Bossche

  3 jaar geleden
  Moest enkel nog zijn thesis doen. In Gent mag het niet meer en als hij naar Leuven gaat eerst extra cursussen. Geven ze dan verschillende vakken voor zelfde diploma naargelang de universiteit ?
 • ka Van der Linden

  3 jaar geleden
  DVL goed zo. Wij hebben u dringend hier nodig. Het water staat tot aan onze lippen.
 • Andté Herbots

  3 jaar geleden
  Odilon Saverien,u zegt dat u geen VB bent, maar uit uw schrijven blijkt dat ge een rasechte VB bent.
 • vandekempen bart

  3 jaar geleden
  schande voor de ugent, die extreem en totalitair links nooit een strobreeed in de weg legt.
 • Odilon Saverien

  3 jaar geleden
  Ik ben geen VB maar voor mij is heel de regering ne vuile stinkende beerput die volledig tegen de partij van het Vb is en het gerecht en de media spelen het spelletje mede.Ik hoop dat de echte belgen de volgende verkiezingen eerst goed zullen nadenken zodat wij deze beerput kunnen toesmijten
 1. Alle vragen over de inverdenkingstelling van Dries Van Langenhove beantwoord

  Alle vragen over de inverden­king­stel­ling van Dries Van Langenhove beantwoord

  Dries Van Langenhove, pas verkozen als onafhankelijk Kamerlid op de Vlaams Belang-lijst in Vlaams-Brabant, is vandaag opgepakt en verhoord in het onderzoek naar Schild en Vrienden. De onderzoeksrechter heeft hem formeel in verdenking gesteld voor mogelijk inbreuken op de antiracismewet, de negationismewet en de wapenwet. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De onderzoeksrechter besliste na de voorleiding om Van Langenhove vrij te laten onder voorwaarden, waaronder een geleid bezoek aan de Dossinkazerne in Mechelen. Wat was de aanleiding voor zijn arrestatie en hoe reageert zijn entourage?
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.