Dries Van Langenhove stond in mei als onafhankelijke op de lijst van Vlaams Belang in het federaal parlement en is verkozen: “Ik heb een drukke agenda”.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove stond in mei als onafhankelijke op de lijst van Vlaams Belang in het federaal parlement en is verkozen: “Ik heb een drukke agenda”. © Photo News

Dries Van Langenhove maakt thesis niet af aan UGent en overweegt overstap naar KULeuven

UGent-student en Kamerlid Dries Van Langenhove zal zijn masterproef in de rechten dit academiejaar niet indienen. Het eindwerk zal niet klaar zijn voor de deadline op 19 augustus. Tegen de politicus loopt een tuchtrechtelijke procedure aan de UGent, en volgens Van Langenhove was het niet mogelijk om zijn thesis tijdig in te dienen nadat hem de toegang tot de universitaire gebouwen werd verboden en bezoek aan de rechtenbibliotheek werd beperkt. "Als ik mijn thesis volgend jaar doe, is het waarschijnlijk aan de KULeuven", zegt hij nu.

 1. LIVE. Het richtdoel om uit de storm te raken: 800 besmettingen en 75 ziekenhuisopnames per dag - Experts: “Ontzettend streng, maar ook heel moedig”
  Play

  LIVE. Het richtdoel om uit de storm te raken: 800 besmettin­gen en 75 ziekenhuis­op­na­mes per dag - Experts: “Ontzettend streng, maar ook heel moedig”

  Winkels gaan onder strenge voorwaarden weer open, singles zullen hun beide contacten tegelijk mogen ontvangen op Kerstmis. Dat wordt qua sociaal contact de enige versoepeling voor de feestperiode. Zwembaden en musea zullen ook weer de deuren mogen openen. De horeca dreigt nog twee maanden te moeten wachten. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona