Dries Van Langenhove voor de rechtbank in Gent.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove voor de rechtbank in Gent. © Gianni Barbieux

Dries Van Langenhove krijgt deels gelijk voor rechtbank en mag bibliotheek UGent weer binnen

Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden, heeft in kortgeding deels gelijk gekregen in zijn rechtszaak tegen de UGent. Die had hem uitgesloten van de faciliteiten van de instelling, maar Van Langenhove krijgt nu toch de toestemming om de bibliotheek van de faculteit Rechten te betreden, onder voorwaarden. Bij de Raad van Bestuur blijft hij niet welkom.

180 reacties

 • Diane Bernaerts

  4 jaar geleden
  Haha, hij mag 8 uurtjes per week binnen in de bib en hij doet alsof hij een overwinning over heel de lijn heeft behaald!
 • Luc Peeters

  4 jaar geleden
  Johan Vercarre als we u moesten volgen zat half Belgie in de cel en voor ergere feiten
 • Bene Devos

  4 jaar geleden
  Tiens, raar dat hier nu niet geroepen wordt dat het een linkse rechter is. Zal wel ene zijn met dezelfde sympathieën als da roepertje zeker?
 • Bene Devos

  4 jaar geleden
  Stuur dat ventje eens verplicht naar Dachau en Auschwitz,verplicht te bezoeken, zoals Prins Harry moest doen toen hij op een verkleedpartijtje zich verkleed had in een nazi.Van Langenhove, de misbakken nazi,die roept om zijn moeder als een haartje gekrenkt wordt zal nog veel moeten leren in zijn leven.Geef hem maar toegang tot de bibliotheek, dan kan men hem goed in het oog houden.
 • Dominique Jamoul

  4 jaar geleden
  Ontsla de rector wegens pesterijen.
 1. Alweer verdachte hypo in rusthuis Oostrozebeke: gerecht valt binnen en start onderzoek
  Play

  Alweer verdachte hypo in rusthuis Oostrozebe­ke: gerecht valt binnen en start onderzoek

  In het rusthuis Rozenberg in Oostrozebeke is afgelopen week alweer een verdachte hypo vastgesteld bij een bewoner. Dat weet de onderzoekscel van ‘VTM Nieuws' en Het Laatste Nieuws. Het gaat om een 74-jarige man die in maart vorig jaar al eens een moordpoging overleefde. Ook deze keer overleefde hij het. Het gerecht viel al binnen in het rusthuis en nam het medisch dossier in beslag. Volgens de eerste analyses zou de man niet ingespoten zijn met insuline, maar is daarmee wel zeker dat de man niet is vergiftigd?
 2. Elk jaar blijven zo’n 70 verdachte overlijdens onopgemerkt: Van Quickenborne investeert 2,25 miljoen euro in forensische geneeskunde

  Elk jaar blijven zo’n 70 verdachte overlij­dens onopge­merkt: Van Quickenbor­ne investeert 2,25 miljoen euro in forensi­sche geneeskun­de

  Federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gaat 2,25 miljoen euro investeren in het versterken van de forensische geneeskunde in ons land. Dat heeft de minister bekendgemaakt tijdens een bezoek aan de dienst forensische geneeskunde van UZ Leuven. Met het geld wil Van Quickenborne twee expertisecentra oprichten binnen bestaande ziekenhuizen, die moeten zorgen voor een professionalisering van de diensten.