Kamerlid Dries Van Langenhove (rechts in beeld zonder mondmasker) nam zaterdagnamiddag deel aan een betoging van de Franse extreemrechtse groepering ‘Génération identitaire’.
Volledig scherm
Kamerlid Dries Van Langenhove (rechts in beeld zonder mondmasker) nam zaterdagnamiddag deel aan een betoging van de Franse extreemrechtse groepering ‘Génération identitaire’. © EPA

Dries Van Langenhove in Parijs voor betoging van extreemrechtse beweging. Annelies Verlinden: "Betoging in buitenland valt niet onder essentiële reizen”

UPDATEIn Parijs kwamen zaterdagnamiddag zo’n 1.500 manifestanten de straat op uit protest tegen de ontbinding van de extreem-rechtse beweging ‘Génération identitaire’. Ook Dries Van Langenhove en enkele andere leden van Schild & Vrienden betoogden mee. “Dit lijkt me heel essentieel", reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op de kritiek dat de trip van zijn fractiegenoot in tegenspraak zou zijn met het verbod op niet-essentiële reizen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) valt de reis van Van Langenhoven niet onder de categorie “essentiële reizen”. 

380 reacties

 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  Het ging hier over Franse politiek, Manten Kalle. Vlaams nationalisten die van de Franstaligen in ons land af willen en dan gaan betogen in Parijs omwille van de politiek in Frankrijk.
 • guido Bervoets

  5 maanden geleden
  Kunnen die gastjes van Schild & Vrienden samen met Tom Van Grieken niet beter gaan betogen in het Hongarije van Orban en in Polen? Daar is er echte bedreiging voor het recht op vrijheid van meningsuiting. Wel wachten tot terug niet-essentiële reizen weer toegelaten zijn en draag een mondmasker.
 • Daniel Van Buggenhout

  5 maanden geleden
  Toen de Conner van Sp- a op een feestje in lockdown stond te dansen , was dat blijkbaar geen probleem dan , de heksen jacht gaat weer open dus !! Er wordt hier duidelijk met twee maten en gewichten gewerkt , Justitie weer op zijn best
 • Norbert Duquesnoy

  5 maanden geleden
  Het wordt toch hoog tijd dat men zich gaat afvragen waarom de mensen hun middelvinger omhoog steken.
 • guido Bervoets

  5 maanden geleden
  Het belangrijkste voor een extreme partij is media-aandacht en gratis publiciteit. Liefst in negatieve zin want zo trek je foertstemmers aan en mensen die met opgestoken middelvinger en beide voeten vooruit stemmen. Het is allemaal maar marketing en profilering.
 1. Marc Dutroux, de ergste psychopaat die ons land ooit meemaakte: “Waarom ik steeds twee meisjes tegelijk vasthield? Anders zouden ze eenzaam worden”
  PREMIUM

  Marc Dutroux, de ergste psychopaat die ons land ooit meemaakte: “Waarom ik steeds twee meisjes tegelijk vasthield? Anders zouden ze eenzaam worden”

  Het is al bijna een kwarteeuw geleden dat Sabine en Laetitia werden bevrijd uit de gruwelkelder van Marcinelle. Hun ontvoerder, Marc Dutroux (nu 64), waande zich God. Heerser over zijn slachtoffers én z’n handlangers. Dat zijn eigen domheid hem de das zou omdoen, had de meester-manipulator nooit gedacht. “Ik geef jullie twee meisjes”, begon hij zijn huiveringwekkende bekentenissen tegen de speurders.
 2. Staatsveiligheid waarschuwt voor mogelijke spionage via Chinese smartphones

  Staatsvei­lig­heid waarschuwt voor mogelijke spionage via Chinese smartpho­nes

  De smartphones van de Chinese bedrijven Xiaomi, Oppo en OnePlus zijn sterk in opmars in ons land, maar de Staatsveiligheid waarschuwt voor het risico op spionage. Er is volgens de inlichtingendienst een ‘systematische en diepgaande vermenging tussen die bedrijven en de Chinese overheid’. Dat staat in een antwoord dat N-VA-Kamerlid Michael Freilich kreeg van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Dat schrijft De Tijd zaterdag.