Kamerlid Dries Van Langenhove (rechts in beeld zonder mondmasker) nam zaterdagnamiddag deel aan een betoging van de Franse extreemrechtse groepering ‘Génération identitaire’.
Volledig scherm
Kamerlid Dries Van Langenhove (rechts in beeld zonder mondmasker) nam zaterdagnamiddag deel aan een betoging van de Franse extreemrechtse groepering ‘Génération identitaire’. © EPA

Dries Van Langenhove in Parijs voor betoging van extreemrechtse beweging. Annelies Verlinden: "Betoging in buitenland valt niet onder essentiële reizen”

UPDATEIn Parijs kwamen zaterdagnamiddag zo’n 1.500 manifestanten de straat op uit protest tegen de ontbinding van de extreem-rechtse beweging ‘Génération identitaire’. Ook Dries Van Langenhove en enkele andere leden van Schild & Vrienden betoogden mee. “Dit lijkt me heel essentieel", reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op de kritiek dat de trip van zijn fractiegenoot in tegenspraak zou zijn met het verbod op niet-essentiële reizen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) valt de reis van Van Langenhoven niet onder de categorie “essentiële reizen”. 

380 reacties

 • Gino Denil

  7 maanden geleden
  Het ging hier over Franse politiek, Manten Kalle. Vlaams nationalisten die van de Franstaligen in ons land af willen en dan gaan betogen in Parijs omwille van de politiek in Frankrijk.
 • guido Bervoets

  7 maanden geleden
  Kunnen die gastjes van Schild & Vrienden samen met Tom Van Grieken niet beter gaan betogen in het Hongarije van Orban en in Polen? Daar is er echte bedreiging voor het recht op vrijheid van meningsuiting. Wel wachten tot terug niet-essentiële reizen weer toegelaten zijn en draag een mondmasker.
 • Daniel Van Buggenhout

  7 maanden geleden
  Toen de Conner van Sp- a op een feestje in lockdown stond te dansen , was dat blijkbaar geen probleem dan , de heksen jacht gaat weer open dus !! Er wordt hier duidelijk met twee maten en gewichten gewerkt , Justitie weer op zijn best
 • Norbert Duquesnoy

  7 maanden geleden
  Het wordt toch hoog tijd dat men zich gaat afvragen waarom de mensen hun middelvinger omhoog steken.
 • guido Bervoets

  7 maanden geleden
  Het belangrijkste voor een extreme partij is media-aandacht en gratis publiciteit. Liefst in negatieve zin want zo trek je foertstemmers aan en mensen die met opgestoken middelvinger en beide voeten vooruit stemmen. Het is allemaal maar marketing en profilering.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. 91,17 procent Vlaamse 12-plussers kreeg al minstens eerste coronaprik
  1

  91,17 procent Vlaamse 12-plus­sers kreeg al minstens eerste coronaprik

  Meer dan negen op de tien Vlamingen ouder dan twaalf jaar hebben al minstens een eerste coronaprik gekregen. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Tot en met 23 september kregen 5.290.290 Vlaamse twaalfplussers minstens een eerste dosis van een coronavaccin, goed voor een vaccinatiegraad van 91,17 procent. Het leeuwendeel daarvan, 5.194.059 Vlamingen (89,51 procent), is reeds volledig ingeënt. 96.231 twaalfplussers (1,66 procent) moeten nog een tweede prik krijgen.
 1. Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtoffer van een onbegrijpelijk corona-beleid
  OPEN BRIEF
  5

  Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtof­fer van een onbegrijpe­lijk corona-be­leid

  Opnieuw kruipt een moeder in de pen voor een open brief die ze naast Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens richt aan Vlaams ministers Ben Weyts (Onderwijs) en Benjamin Dalle (Jeugd). De Antwerpse Marie Van Leemput laakt de door de expertengroepen RAG (Risk Assessment Group) en RMG (Risk Management Group) opgestelde regelgeving inzake de test- en quarantaineregels voor kinderen in het lager onderwijs. Haar oudste zoon Felix (9) moet ondanks een negatieve coronatest nog tot 8 oktober wachten voor een tweede coronatest, wat betekent dat hij twintig dagen lang afwezig zal blijven van school. “Hallucinant en onrechtvaardig”, schrijft Marie.
 2. RECONSTRUCTIE. Hoe de paniek toesloeg bij Schild & Vrienden: “Ik MOET dat weten. Ik kan daarvoor vervolgd worden hé”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe de paniek toesloeg bij Schild & Vrienden: “Ik MOET dat weten. Ik kan daarvoor vervolgd worden hé”

  Is er een mol onder hen? Een hacker? Of worden ze afgeluisterd? De paniek is groot bij Schild & Vrienden wanneer ze vaststellen dat het VRT-programma Pano meelas in hun besloten groepen op Facebook en Discord. Dat blijkt uit berichten die speurders konden onderscheppen. Het parket vraagt de doorverwijzing van negen van hen voor inbreuken op onder meer de antiracismewet. Het onderzoek leverde bezwarende elementen op. De Morgen maakte volgende reconstructie.