Op het filmpje vertelt een politieagent dat het de bedoeling was "zo veel mogelijk arrestaties" te verrichten.
Volledig scherm
Op het filmpje vertelt een politieagent dat het de bedoeling was "zo veel mogelijk arrestaties" te verrichten. © rv

Dries Van Langenhove: “Bewijs dat rellen in Brussel opgezet spel waren door burgemeester”, Close ontkent

Volgens Dries Van Langenhove, een van de organisatoren achter de ‘Mars tegen Marrakesh’, waren de rellen die gisteren plaatsvonden in Brussel “opgezet spel door de burgemeester” van de stad, Philippe Close (PS). Het zogenaamde “bewijs” daarvoor levert hij via een filmpje waarin een agent zegt dat het de bedoeling is “zo veel mogelijk volk in de bak te steken”. Burgemeester Close zegt dat er enkel hard werd opgetreden tegen amokmakers die agenten aanvielen omdat geweld tegen de politie niet wordt getolereerd.

410 reacties

 • Hilde Heddebauw

  2 jaar geleden
  Ik geloof er geen barst van. Iedereen kan zich vermommen in een agent en dan voorgekauwde uitspraken doen.
 • evelyne dewulf

  2 jaar geleden
  plots zou links de ordediensten verdedigen?! maak dat de kat wijs! de rellen begonnen aan het einde van de manifestatie, maw de mars verliep op een vredige manier. tot linkse hooligans (niet onwaarschijnlijk op vraag van burgemeester close, die eerder koste wat kost de optocht wilde tegenhouden) keet begonnen te schoppen. acht dat links gebroed de samenleving te dom om voor de duvel te dansen?! close hoort aan de tand gevoeld te worden in deze zaak; de samenleving betaalt zijn loon
 • Peter Thys

  2 jaar geleden
  stem een wet waarbij iedereen die niet herkenbaar is, opgepakt en 14 dagen opgesloten kan worden bij betogingen.Verder wordt nog aan de gezondheid gedacht want wat is er gezonder dan op een winterse dag ongestoord de frisse lucht te kunnen inademen!
 • Remus Bogaert

  2 jaar geleden
  Is Dries Vanlangenhove niet de baas van een knokploeg die je kan inhuren als security wanneer je Vlaams politieker bent ?Hij organiseert betogingen maar als het fout gaat is hij niet verantwoordelijk, hoe kan dat nu Rechts en Niet verantwoordelijk zijn ? Misschien is deze brave jongen gewoon de weg kwijt en zoekt hij een job.
 • Paul Clercq

  2 jaar geleden
  Hoog tijd dat die gekleurde burgemeesters hun macht over de politie ontnomen wordt en toegekend wordt aan een prefect die niet politiek gekleurd is,dan zal alles rechtvaardig verlopen