Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Drie zwaargewonden bij grote vechtpartij in Glons

Vier arrestaties en drie zwaargewonden door messteken. Dat is de balans van een omvangrijke vechtpartij in de nacht van zaterdag op zondag in de Luikse gemeente Glons (Bassenge), net over de taalgrens, zo maakte het parket van Luik deze namiddag bekend.

  1. Grafiek toont hoe effectief vaccinatie is om overlijdens door coronavirus te voorkomen

    Grafiek toont hoe effectief vaccinatie is om overlij­dens door coronavi­rus te voorkomen

    Vaccinatie is erg doeltreffend om te voorkomen dat je overlijdt aan Covid-19. Dat is duidelijk te zien als je de Europese cijfers van de oversterfte bekijkt. Bulgarije is het land dat op dit moment de hoogste oversterfte optekent van heel de Europese Unie. Amper 20,5 procent van de bevolking is er volledig gevaccineerd en daarmee heeft het land ook de laagste vaccinatiegraad. België - waar 74 procent volledig gevaccineerd is - ziet momenteel een ondersterfte.
  2. Minister Verlinden (CD&V) vraagt om strenger op te treden bij geweld in en rond voetbalstadions

    Minister Verlinden (CD&V) vraagt om strenger op te treden bij geweld in en rond voetbalsta­di­ons

    Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft de politie gevraagd strenger op te treden tegen iedere vorm van geweld. Dat meldt ze na het overleg dat ze vrijdag had met de Voetbalbond en de Pro League. Dat overleg kwam er onder meer nadat een supporter van Manchester City zwaargewond raakte na afloop van de Europese match, dinsdag, tegen Club Brugge. Pro League en Voetbalbond werken een actieplan uit, en er komt een mediacampagne om supporters op te roepen de matchen in “de beste en veiligste omstandigheden te laten verlopen”.