De opkuis in het zwaarst getroffen deel van Pepinster is tot nog toe vooral een privé-initiatief van burgers en bedrijfjes die machines uitlenen.
Volledig scherm
PREMIUM
De opkuis in het zwaarst getroffen deel van Pepinster is tot nog toe vooral een privé-initiatief van burgers en bedrijfjes die machines uitlenen. © Eric de Mildt

Drie weken na overstromingen komt er nieuwe ondersteuningscel: Verlinden wil doen wat Wallonië niet lukt

Drie weken na de overstromingen zitten sommige families in Wallonië nog altijd zonder voedsel, stroom en gas. Aangezien de kritiek op de politiek steeds luider klinkt, komt er nu een nieuw federaal ondersteuningscel. "De coördinatie op het terrein moet beter”, luidt het in De Morgen.

125 reacties

 • Linda Deyaert

  2 maanden geleden
  De pilitieke ramptoeristen komen eens rondneuzen in hun afgeborstelde outfit en wat loze beloftes maken maar verder niets.
 • Freddy Van Groens

  2 maanden geleden
  Waarom kunnen die mensen niet met de nodige middelen helpen, groep om stroom te maken, bouwdrogers om de vochtige ruimtes te helpen drogen, elektrische kookplaat en of grillen en microgolfoven! Dit zijn de grootste nood, met die materiaal zouden ze beter geholpen worden in afwachting van de herstelling van de gas en elektriciteit.
 • Ingrid Verschoren

  2 maanden geleden
  In plaats van Jan en alleman de schuld te geven, zou iedereen die hier zoveel commentaar geeft, beter een handje toesteken. Al die beschuldigingen helpen niemand en ik heb weinig reacties gezien waarin medeleven vermeld was voor die arme slachtoffers. Jullie zouden allemaal zelf goede politietiekers zijn!
 • Roger Declercq

  2 maanden geleden
  Wat is er gebeurd met de 30 miljoen euro die het rode kruis heeft opgehaald? Juist, 20 miljoen voor de leiding van het RK, enkele miljoenen voor de veiligheidsdiensten en wat rest is voor de getroffen mensen. In plaats van het oprichten van een nieuwe ondersteunigcel zou men beter een cel opstarten die nagaat hoe dergelijke situaties in de toekomst daadwerkelijk kunnen voorkomen worden.
 • Frank Van Gucht

  2 maanden geleden
  Schaf de 6 regeringen af enkel 1 regering dan heb je slagkracht.
 1. Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communiceren over PFOS-vervuiling
  Play
  72

  Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communice­ren over PFOS-vervuiling

  Het wordt almaar duidelijker dat de communicatie over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht in 2017 tegengehouden werd vanuit de vorige Vlaamse regering. Dat blijkt uit nieuw opgedoken mails die VRT NWS kon inkijken. De mails wijzen in de richting van Joke Schauvliege (CD&V), toen bevoegd voor Leefmilieu, en Ben Weyts (N-VA), toen als Mobiliteitsminister bevoegd voor de werken aan de Oosterweelverbinding rond Antwerpen. De oppositie reageert alvast ongerust. “Waarom greep men niet in, in belang van de gezondheid?", klinkt het bij Vooruit. “Ik heb alle vertrouwen dat zowel Lantis als mijn toenmalige kabinetsmedewerkers in eer en geweten en correct hebben gehandeld”, zegt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) in een reactie.