Het vliegtuigwrak waarin president Habyarimana omkwam in 1994.
Volledig scherm
Het vliegtuigwrak waarin president Habyarimana omkwam in 1994. © AP

Drie verdachten Rwandese genocide aangehouden in ons land

Er zijn in ons land drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de Rwandese genocide in 1994. Dat bevestigt het federaal parket. Het gaat om iemand met de Belgische nationaliteit en twee Rwandezen. De arrestaties werden verricht in Brussel en Henegouwen. Een verdachte zit in huisarrest, de anderen zijn vastgezet.

 1. LIVE. Nederland buigt zich over grote toestroom van Belgen

  LIVE. Nederland buigt zich over grote toestroom van Belgen

  De cijfers blijven dalen in ons land: het aantal nieuwe besmettingen daalt met meer dan een derde, het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens met een kwart. Het lijkt dus de goede kant op te gaan, al vrezen experts voor de heropening van de winkels. Want dit weekend was er al sprake van een grote volkstoeloop in Nederlandse grenssteden, in Brussel en Brugge. “Als we zo voortdoen, zullen de winkels niet lang openblijven", zo reageerde epidemioloog Pierre Van Damme vanmorgen bij HLN LIVE. Ook in Nederland gaat het Veiligheidsberaad vandaag in overleg over de Belgische dagjestoeristen. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Stefan Boxy toont zijn unieke kunstcollectie: "Het is héél kitsch, ik weet het"
  Play
  Latem leven

  Stefan Boxy toont zijn unieke kunstcol­lec­tie: "Het is héél kitsch, ik weet het"

 2. Auwtch: verstrooid meisje valt van motorfiets
  Play

  Auwtch: verstrooid meisje valt van motorfiets