Illustratiefoto: kerncentrale in Frankrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto: kerncentrale in Frankrijk. © REUTERS

Drie van de vier Vlaamse federale regeringspartijen vinden het langer openhouden van kerncentrales ‘geen taboe meer’: “Dit is een gamechanger”

Open Vld, Vooruit en CD&V vinden het niet langer een taboe om de twee jongste kerncentrales langer open te houden: alleen de groenen blijven vasthouden aan de kernuitstap. De belangrijkste werkgeversorganisaties van ons land slaakten vandaag een noodkreet, omdat de gasprijzen de pan uit rijzen en een kernuitstap de energiefactuur “alleen maar duurder zou maken." “Dit is inderdaad een gamechanger”, zegt Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert nu ook. 

  1. Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”
    8

    Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”

    Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement stevige kritiek gegeven op haar collega-minister van Landbouw Jo Brouns. Volgens Demir haar heeft de CD&V’er een nieuw Vlaams plan voor de omzetting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ingediend bij de Europese Commissie zonder haar daarbij te betrekken en zonder het dossier eerst te bespreken in de regering. “Als ik dat zou doen in het stikstofdossier, dan zou het kot te klein zijn”, aldus Demir in antwoord op een vraag van Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.