Jasmien Wellens houdt geen goede herinneringen over aan aan de lockdown van dit voorjaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Jasmien Wellens houdt geen goede herinneringen over aan aan de lockdown van dit voorjaar. © Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Drie universiteiten starten in code oranje en dat is niet naar de zin van studenten: “Eerlijk? Ik begrijp het niet en ben teleurgesteld”

De universiteiten van Antwerpen, Gent en Hasselt beginnen het academiejaar niet in code geel, maar in code oranje. Dat betekent dat maar voor één op de vijf studenten plek is in de aula. De studenten zelf staan niet te popelen voor een academiejaar vol online lessen. “We mogen met z’n allen gaan werken. Kinderen gaan weer naar de lagere of de secundaire school. We mogen zélfs opnieuw naar voetbalwedstrijden gaan kijken. Maar – mét mondmasker en op ruime afstand van elkaar – les volgen in een halfvolle aula? Dat mag niet.”

18 reacties

 • Ben De Cock

  4 maanden geleden
  Sorry maar ik vind sommige reacties wel niet juist. Ik vind dat die studenten evenveel recht hebben op sociaal contact als de gewone leerlingen. Ik vind dit ook niet kunnen nu net iedereen zijn kot heeft en de inschrijvingsgelden zijn betaald, die dit gewoon op hun eigen houtje beslissen. Neen dit is onaarvaarbaar. En neen dien uitleg van minder volk op straat en openbaarvervoer enzo. Niet mee akkoord. Die hebben evenveel rechten als iedereen. Wat als de gewone scholen dit ook zelf gaan beslisse
 • Alex Bervoets

  4 maanden geleden
  Ze begrijpt het niet... Als je de stijgende cijfers bekijkt zou het nochtans duidelijk moeten zijn.
 • Romana Crabbe

  4 maanden geleden
  Langs alle kanten moeten we ons aan de regels houden en ik ben het er mee eens ,mondmasker waar nodig is en afstand houden ik kom zelfs zo min mogelijk onder de mensen ...maar dan zijn er de open scholen die echt alles om zeep helpen ! En de jeugd die er hun botten aan veegt . Wanneer gaat de jeugd wat attenter worden ? Als er wat doden gaan vallen onder hen ?
 • Roger Wellens

  4 maanden geleden
  Discipline en respect moet een vak worden, dat kennen de jongeren niet meer.
 • Kim Vanderpoort

  4 maanden geleden
  Wees blij dat ze daar wel verstandige beslissingen kunnen nemen. Ik ben nu twee weken terug aan het werk en al ziek. Het is toch toevallig dat net nu de besmettingen zo massaal toenemen ? Vlak na de opening van de scholen?
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt