David Polfliet Beveren
Volledig scherm
PREMIUM
David Polfliet Beveren © Gregory Van Gansen / Photo News / Facebook

Drie tieners die verdacht worden van moord op David Polfliet (42) geplaatst in jeugdinstelling: “We wilden hem bestelen. Niet vermoorden”

De jeugdrechter heeft het drietal dat verdacht wordt van de moord op David Polfliet (42) in de gesloten jeugdinstelling van Everberg geplaatst. Dat gebeurde maandag al met de 17-jarige jongen uit Antwerpen, gisteren volgden ook zijn 16- en 17-jarige kompanen uit Kieldrecht en Verrebroek. De drie worden gelinkt aan nog minstens twee andere gewelddadige overvallen op homo’s. Cruciale vraag: waarom sprak David in een verlaten park af? “Dit is zó on-Davids”, vertellen zijn vrienden.

 1. Na Britse en deltavariant is Leon (11) nu besmet met omikronvariant: “Voor de zoveelste keer mogen we nergens naartoe of geen bezoek ontvangen”
  Play

  Na Britse en deltavari­ant is Leon (11) nu besmet met omikronva­ri­ant: “Voor de zoveelste keer mogen we nergens naartoe of geen bezoek ontvangen”

  Leon Knockaert is 11 jaar en al voor de derde keer besmet met het coronavirus. Buiten een verstopte neus voelt hij zich kiplekker, maar hij mag niet naar school, geen hobby’s doen en heel het gezin mag geen bezoek ontvangen. Volgens viroloog Marc Van Ranst moeten we binnenkort bekijken of we die regels niet moeten herbekijken.
 2. Pieter Loridon laat zich doelbewust besmetten met corona: “Ander speeksel in m’n neus liggen rammen”
  147

  Pieter Loridon laat zich doelbewust besmetten met corona: “Ander speeksel in m’n neus liggen rammen”

  Ex-basketter en bekende Vlaming Pieter Loridon (49) heeft zich doelbewust laten besmetten met het coronavirus. “Ik ben me bewust gaan laten besmetten”, zegt Loridon op Instagram. “Ander speeksel in m’n neus liggen rammen, met positief resultaat.” De BV zegt dat hij binnenkort naar het buitenland moet. Wie niet gevaccineerd is, heeft daarvoor een herstelcertificaat nodig. Maar wat Loridon doet, is niet zonder gevaar. Een Tsjechische zangeres die hetzelfde deed, bekocht het met haar leven.
 1. Premier De Croo: “Discussie over vrijheid wordt totaal gekaapt door extremistische bewegingen die enkel uit zijn op geweld”
  Play
  244

  Premier De Croo: “Discussie over vrijheid wordt totaal gekaapt door extremisti­sche bewegingen die enkel uit zijn op geweld”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) veroordeelt maandagochtend bij HLN LIVE het geweld op de coronabetoging in Brussel streng. Hij zegt dat een deel van de betogers duidelijk enkel en alleen maar deelnam om de boel uiteindelijk te laten ontploffen. Volgens hem worden manifestaties tegen de coronamaatregelen zelfs “totaal gekaapt door extremistische bewegingen die enkel maar uit zijn op geweld”. “En geweld heeft niets te maken met vrijheid.”