Een huisarts aan het werk. Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Een huisarts aan het werk. Illustratiebeeld. © Getty Images/Maskot

Drie op de vier gemeenten hebben te weinig huisartsen

Minstens 227 van de 299 Vlaamse gemeenten tellen te weinig huisartsen. En het probleem dreigt de komende jaren nog groter te worden. "Om één oudere huisdokter te vervangen heb je er 1,5 à 2 nieuwe nodig. Weinig beginnende artsen willen nog werkweken van 80 uur kloppen."

 1. “Dagelijks 65.000 mannelijke kuikens gedood”: Groen vraagt verbod op doden eendagshaantjes

  “Dagelijks 65.000 mannelijke kuikens gedood”: Groen vraagt verbod op doden eendags­haan­tjes

  Groen vraagt dat er in Vlaanderen een verbod komt op het doden van eendagshaantjes. Het gaat om mannelijke legkuikens die op de dag van hun geboorte worden vernietigd omdat ze geen eieren kunnen leggen en ook niet voldoen als vleeskip. Volgens Vlaams parlementslid Meyrem Almaci worden er dagelijks 65.000 mannelijke kuikens gedood. "Deze kille vernietiging van dieren moet stoppen", zegt Almaci.
 2. Crevits haalt uit naar Van Quickenborne over kinderbijslag relschoppers: “Doe je job”
  105

  Crevits haalt uit naar Van Quickenbor­ne over kinderbij­slag relschop­pers: “Doe je job”

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) is niet van plan om te snoeien in het Groeipakket van minderjarige relschoppers. Dat ballonnetje liet federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vorige week in de Kamer op. “Doe je job”, zei Crevits daarover woensdag in het Vlaams Parlement. “Beweren dat Justitie alleen dit probleem zal oplossen, is struisvogelpolitiek”, laat Van Quickenborne weten aan HLN.
 3. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.