Kerstlichtjes in het centrum van Charleroi, in Wallonië.
Volledig scherm
Kerstlichtjes in het centrum van Charleroi, in Wallonië. © Photo News

Drie kwart van Belgen zegt zich aan regels te willen houden rond Kerstmis

Zowat 74 procent van de Belgen zegt zich aan de coronamaatregelen te zullen houden tijdens de kerstperiode. Dat staat in de laatste motivatiebarometer op basis van een steekproef bij 24.290 respondenten. Een groep van 16 procent wil de regels naast zich neerleggen en een kleine 10 procent aarzelt. “De bereidwilligheid neemt toe”, zegt motivatiepsycholoog Maarten Van Steenkiste. “Maar met een toegenomen gevoel van ontmoediging.”

72 reacties

 • johan deschutter

  1 maand geleden
  Gezond verstand, verantwoordelijkheid en Belg in dezelfde zin, kan niet.
 • Ludo Van Dyck

  1 maand geleden
  Aan de drukte in de supermarkten en de shoppingcentra en aan de inhoud van de karretjes te zien houdt niemand zich aan de regels. Het wordt een Kerstmis zoals alle jaren.
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Belgen zullen nooit 100% solidair zijn niet nu niet na Corona
 • luc Vekens

  1 maand geleden
  De regering zou beter TV's laten plaatsen in luchthavens en winkelstraten met beelden van Intensive Care afdelingen van de verschillende ziekenhuizen. Maar wat baten kaars en bril als de UIL(EN) niet zien en wil. Stelletjes egoïsten zijn het. Maar o wee!, indien wij met twee achter één winkelkarretje lopen! Kot te klein hé Mr. De Croo en consoorten!
 • lut surmont

  1 maand geleden
  Het is daarom niet dat die 25 % een groot feest gaan houden hé...één persoon meer dan het knuffelcontact is ook al overtreding !
 1. HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Dit is jullie mening

  Enkele uren na onze debatvraag zijn we wat ingehaald door de actualitet. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Het reisverbod geldt van 27 januari tot 1 maart. Grensarbeiders en zakenreizen krijgen een uitzondering. In onze bijhorende poll - met zo'n 11.350 deelnemers - staat 74% van de deelnemers achter een reisverbod, 26% is tegen. In de reacties valt een zelfde teneur op.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Babygirafje Kamala geboren in Bellewaerde
  Play

  Babygiraf­je Kamala geboren in Bellewaer­de