Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) dringen aan op spoed. De komende dagen moet duidelijk worden of er een plenaire vergadering met de zes partijen georganiseerd kan worden om, op basis van een inhoudelijke nota, een federale regering te vormen.
Volledig scherm
Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) dringen aan op spoed. De komende dagen moet duidelijk worden of er een plenaire vergadering met de zes partijen georganiseerd kan worden om, op basis van een inhoudelijke nota, een federale regering te vormen. © Photo News

Drie koningen zetten in op Arizona-coalitie: “Geen veto’s tegenover elkaar. We hopen dat men wil springen om met ons aan tafel te gaan”

Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) - de ‘drie koningen’ - hebben beslist welke coalitie hun voorkeur heeft. Dat is, op basis van politieke kleuren, de zogenaamde Arizona-coalitie. Concreet: een regering met CD&V, cdH, Open Vld, MR, N-VA en sp.a. Zonder de PS dus, en niet de klassieke tripartite die de socialisten eerder hadden gesuggereerd. De drie partijvoorzitters dringen aan op spoed en vragen “meer duidelijkheid” van de potentiële partners voor een nieuwe federale regering. “De intenties van minstens één politieke formatie zijn niet geheel duidelijk”, klinkt het.

35 reacties

 • Gino Denil

  11 maanden geleden
  Met drie samen goed voor 25% van de kiezers in dit land. En voor 6% verlies bij de laatste verkiezingen.
 • Frans Faes

  11 maanden geleden
  Top democratie uitgeoefend door top verliezers. Echt "l'union fait la farce'.
 • peter redant

  11 maanden geleden
  Stop aub en nieuwe verkiezingen
 • Marc Baeyens

  11 maanden geleden
  Rousseau heeft altijd de mond vol "voor mij telt alleen de inhoud". We zullen nu zien wat zijn woord waar is. Gaat hij zich blijven vastklampen aan zijn grote Franstalige zusterpartij of gaat hij voor het belang van zijn eigen Gemeenschap.
 • jean donny

  11 maanden geleden
  Liever verkiezingen dan het kost wat kost samenhokken van de mini-partijtjes van verliezers