Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez hebben vandaag vergaderd met sp.a-voorzitter Conner Rousseau
Volledig scherm
Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez hebben vandaag vergaderd met sp.a-voorzitter Conner Rousseau © Photo News

Drie Koningen zaten samen met sp.a-voorzitter Rousseau

De voorzitters van MR, Open Vld en CD&V hebben vandaag samengezeten met sp.a-voorzitter Conner Rousseau. Het trio probeert een federale regering op de been te brengen met drie andere partijen: N-VA, cdH en dus ook sp.a. Het was uitkijken naar het onderhoud met Rousseau, nadat die eerder deze week had geweigerd naar een vergadering met de zes partijen te komen. Hij wil eerst garanties over de eigen prioriteiten.

 1. Marie (16) woont alleen en krijgt verrassing voor Rode Neuzen Dag: “Ik struggle al een tijd met mentale problemen”
  Play
  #shareyoursong

  Marie (16) woont alleen en krijgt verrassing voor Rode Neuzen Dag: “Ik struggle al een tijd met mentale problemen”

  Marie is 16 jaar oud en woont alleen in Leuven. “Het komt erop neer dat ik al een hele tijd struggle met mijn mentale gezondheid”, legt ze uit, “Ik was voortdurend overprikkeld door hele tijd samen met mijn gezin te leven en nu woon ik drie weken hier.” Birgit Van Mol ging in naam van Rode Neuzen Dag langs om haar een hart onder de riem te steken en bracht ook een lied mee in het kader van onze #shareyoursong-actie.
 2. OVERZICHT. 'Kerstmaatregelen' in ministerieel besluit gegoten: dit zijn de definitieve regels

  OVERZICHT. 'Kerstmaat­re­ge­len' in ministeri­eel besluit gegoten: dit zijn de definitie­ve regels

  Het nieuwe ministerieel besluit (MB) met de aangepaste maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De nieuwe maatregelen gaan in op 1 december en zijn van toepassing tot 15 januari 2021. Zoals vrijdag is aangekondigd, mogen erkende musea en kunsthallen weer opengaan. Ook winkels mogen heropenen, mits het in acht nemen van de gezondheidsmaatregelen. Een overzicht:
 1. Man maakt prachtige kunst van ongekookte pasta
  Play

  Man maakt prachtige kunst van ongekookte pasta

 2. Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?
  Play

  Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?