Cafébazen Lowie Coolsaet, Bart Baele en Seppe Vantieghem
Volledig scherm
PREMIUM
Cafébazen Lowie Coolsaet, Bart Baele en Seppe Vantieghem © Photo News

Drie jonge cafébazen over het glas dat nu echt halfleeg is: “Met wat ik nu weet, zou ik er nooit meer aan beginnen”

Het mondmasker, het Covid Safe Ticket en de zelftest. Het is de heilige drievuldigheid die het nachtleven veiliger moet maken, en er zo voor moet zorgen dat de sector open kan blijven. Maar van een hoerastemming  is geen sprake. Want enkel dancings en discotheken mogen zelftesten inzetten, in de danscafés dans je voortaan met mondmasker op. Hoe dan ook vrezen alle horeca-uitbaters hetzelfde: dat de klanten wegblijven. “De fut is eruit, ik moet me oppeppen voor een job die ik voordien doodgraag deed.”

0 reacties

 1. Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overlevering aan België
  Play

  Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overleve­ring aan België

  Uit het politieonderzoek blijkt dat Dave De Kock in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari omstreeks middernacht aankwam in de Nederlandse provincie Zeeland. De Kock liet het lichaam van de 4-jarige Dean Verberckmoes zaterdag al achter in duingebied, zo bericht de Nederlandse politie. De politie is op zoek naar camerabeelden die kunnen duidelijk maken of Dean in de auto van De Kock zat. De Kock verzet zich tegen zijn overlevering aan ons land.
 2. Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijnlijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”
  Play

  Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijn­lijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”

  De vijfde coronagolf rolt volop over het land en de piek is nog niet in zicht. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse briefing van het Crisiscentrum. Meer nog, de epidemie lijkt voorlopig zelfs nog verder te versnellen. “Maandag tekenden we een record op van bijna 62.000 besmettingen. Dinsdag en woensdag zullen we waarschijnlijk ook meer dan 60.000 besmettingen per dag registreren”, klonk het.