Tom Vierendeels
Volledig scherm
PREMIUM
© Tom Vierendeels

Drie Brusselse politieagenten in cel op verdenking van verkrachting: “Verkrachtingsfilmpjes doorgestuurd via Whatsapp”

Brussel/Elsene“Het is verontrustend dat dergelijke personen binnen ons korps belanden”, zegt een Brusselse agent anoniem. Drie Brusselse politieagenten zitten in de cel, nadat ze door de onderzoeksrechter aangehouden werden op verdenking van verkrachting, aanranding en voyeurisme. De drie trokken na hun uren naar Luik, waar ze vrouwen dronken voerden en -zonder toestemming - seks mee hadden. Het hele gebeuren werd gefilmd en erna via Whatsapp verspreid onder elkaar. 

6 reacties

 • wim CLAES

  3 maanden geleden
  De wet voorziet de nodige bestraffingen, een bodycam? En die staat op na hun werk? Dat ze eens serieus hun aanwerving herbekijken. Ik ken veel militairen die na 10 jaar meedoen bij de politie doch als te agressief worden aanzien. 10 jaar opleiding, drill tucht en fysiek.wat we nodig hebben.geen krapul uit achterbuurten.
 • Marc Spandel

  3 maanden geleden
  Dit is een reden om beëdigde personen geen 'onschendbaar' statuut te geven, en 'hun' verklaringen, rapporten enz. niet steeds klakkeloos te geloven ten nadele van 'schendbare' burgers: "omdat de overheid nu eenmaal 'aanvaard' dat een 'beëdigd' persoon nooit liegt en nooit machtsmisbruik pleegt.". Ik spreek uit ervaringen!
 • Frank Louman

  3 maanden geleden
  Agenten die zulke feiten plegen in een machtsfunctie moeten zwaar bestraft worden. En de aanwervingsprocedure moet ook eens nagekeken worden.
 • stefan agneessens

  3 maanden geleden
  En een verklaring van zo’n agent geldt als bewijs tot bewijs van het tegendeel. Dit was ooit nodig, maar nu is het tijd om elke agent een bodycam te geven en dat in het belang van de burger én de goede agenten
 • Vanessa Huysmans

  3 maanden geleden
  Oudere mensen zeggen wel eens dat de politie en het leger nu meer met cowboys zit dan met ernstige mensen. Het gaat om de macht ipv de job. De trainingen zijn te ongediciplineerd en het leger zou voor de jeugd van nu een betekenis moeten nog moeten hebben. Dan kunnen ze tenminste hun bed op maken, op tijd uit bed en regels respecteren. Er zit wat in. Maarja, miderne tijden..beter zeker?
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. LIVE. Nieuw advies: gevaccineerde Amerikanen moeten geen mondmasker meer dragen - aantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen daalt onder de 2.000

  LIVE. Nieuw advies: gevacci­neer­de Amerikanen moeten geen mondmasker meer dragen - aantal coronapa­tiën­ten in Belgische ziekenhui­zen daalt onder de 2.000

  Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ in werking treden. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost.“ Ondertussen mogen volledig gevaccineerd Amerikanen hun mondmasker vrijwel volledig links laten liggen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 3. Johan Neyts: "Het moet in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”
  43

  Johan Neyts: "Het moet in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”

  ‘Zorg dat dit de laatste pandemie is.’ Dat is de titel van een rapport dat een panel van experten opstelde in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en waarin een vernietigende evaluatie gemaakt wordt van de manier waarop de coronapandemie wereldwijd werd aangepakt. Het panel geeft ook een reeks aanbevelingen om een nieuwe pandemie te voorkomen. En dat is wel degelijk mogelijk, volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) “Met wat er aanbevolen wordt, moet het in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”, zei hij in Terzake op Canvas.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas