Drie artsen naar hof van assisen voor schending voorwaarden euthanasie Tine Nys (38)

Drie artsen uit Oost-Vlaanderen moeten zich voor het Gentse hof van assisen verantwoorden voor het niet naleven van de voorwaarden voor euthanasie bij de 38-jarige Tine Nys uit Sint-Niklaas in 2010. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling vandaag beslist. De artsen worden beschuldigd van vergiftiging.

88 reacties

 • Evelien Laroy

  3 jaar geleden
  inderdaad een jammerlijke zaak. meegezogen worden in het afvoerwater van een eerder nodeloze euthanasie vraag is, nogmaals betreurenswaardig. artsen die deze notoire verantwoordelijkheid nemen, kunnen best professioneel aan de slag gaan. ze mogen hierop aangerekend worden. dit zou geen andere artsen mogen tegenhouden om het wel professioneel aan te pakken. de artsen kunnen leren uit hun slordigheid. de familie mag erkend worden.
 • Frans Cabanier

  4 jaar geleden
  Aan dit soort verhalen erger ik me dood. Het is wel duidelijk dat de zussen zelf nooit psychisch iets hebben gemankeerd. Liever de zus psychisch laten LIJDEN dan deze uit het lijden te laten verlossen.
 • Marcus Camps

  4 jaar geleden
  Als de zussen dezelfde tijd en energie hadden gestoken in haar toen ze nog leefde, als na haar dood, kan je je afvragen of het zover had moeten komen, als hun stelling dat er eigenlijk niks aan de hand was, klopt ...
 • Stavros Kanakaris

  4 jaar geleden
  Nancy Roose, waar "die zussen" zch mee moeien??? Euh...het is FAMILIE, tiens. Goeie zaak dat die artsen die voor godje spelen, zich voor de rechtbank mogen rechtvaardigen!
 • Nancy Roose

  4 jaar geleden
  Waar moeien die zussen zich mee. Het was de wens van hun zus, is het nog teveel gevraagd om dat te respecteren ?