Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Drie arrestaties na bedreigingen tegen politie in Molenbeek

TerreurdreigingEr zijn gisteravond in Molenbeek drie mensen opgepakt nadat ze bedreigingen hadden geuit tegen politiemensen. Dat meldt het Brussels parket. "In tijden als vandaag worden alle bedreigingen ernstig genomen", benadrukt de parketwoordvoerster.

  1. België overtrad mensenrechtenconventie bij uitwijzing Soedanees, oordeelt Europees Hof voor Rechten van de Mens

    België overtrad mensenrech­ten­con­ven­tie bij uitwijzing Soedanees, oordeelt Europees Hof voor Rechten van de Mens

    Ons land heeft de Europese mensenrechtenconventie overtreden bij de uitwijzing van een Soedanees eind 2017. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dinsdag geoordeeld. Het meent dat ons land artikel 3 van die conventie met de voeten heeft getreden, dat een verbod op onmenselijke of mensonterende behandeling voorschrijft. De regering heeft drie maanden de tijd om te vragen of de Grote Kamer van het Hof de zaak behandelt.
  2. Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers. Alle 59 reiswinkels gaan tijdelijk dicht, reizen boeken kan wel nog online

    Neckermann vraagt bescher­ming tegen schuldei­sers. Alle 59 reiswin­kels gaan tijdelijk dicht, reizen boeken kan wel nog online

    De Belgische reisorganisatie Neckermann vraagt dinsdag de rechtbank van Nijvel om een procedure van gerechtelijke reorganisatie op te starten. Zo wil het bedrijf drie maanden bescherming tegen zijn schuldeisers krijgen, wat Neckermann extra tijd moet geven om financiële steun te vinden en de schulden door corona te heronderhandelen met zijn schuldeisers. “Het kan zo de jobs van zijn 180 medewerkers redden en bij uitbreiding de hele Belgische reissector behoeden voor groot banenverlies”, klinkt het in een persbericht.