Dreigt ‘het oudste bier ter wereld’ te verdwijnen? “Als de temperatuur blijft stijgen, dan kunnen we het niet meer brouwen”

Het warme weer in volle herfst mag dan wel best aangenaam zijn, de brouwers van lambiekbier zijn er niet zo blij mee. Normaal beginnen zij begin oktober te brouwen, maar daarvoor zijn de nachten nu nog te warm. En dus ligt de productie nog altijd stil. Voorlopig dreigt er nog geen tekort aan lambiekbier. Er ligt nog een hele voorraad te gisten op houten vaten. Maar op lange termijn kan de klimaatverandering wel voor grote problemen zorgen. In bovenstaande video legt Manu De Cort van Brouwerij De Cort Distillery uit hoe dat komt.

  1. Al negen lokale afdelingen dumpen partijnaam: CD&V “scoort dramatisch”, is “niet sexy” en “staat verruiming in de weg”
    PREMIUM

    Al negen lokale afdelingen dumpen partijnaam: CD&V “scoort dramatisch”, is “niet sexy” en “staat verruiming in de weg”

    9,7 procent haalt CD&V nog in de recentste peiling en lokale afdelingen vrezen dat zo’n dramatische score afstraalt op hun populariteit. Al minstens negen afdelingen trekken volgend jaar naar de gemeenteraadsverkiezingen onder een andere naam, een dozijn andere denken erover na. “Met bijna 35 procent beloonde de kiezer ons voor ons lokaal beleid en dat is een schril contrast met de huidige peiling van CD&V”, klinkt het in Vosselaar.