Belga / Twitter @TobiasDaneels
Volledig scherm
© Belga / Twitter @TobiasDaneels

Dreigingsniveau tegen minister Demir opgetrokken tot “ernstig”: politiebewaking bij haar thuis en verplaatsingen in beveiligde wagen

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) krijgt politiebewaking bij haar thuis en mag niet langer haar eigen wagen gebruiken om verplaatsingen te maken. Dat schrijft VRT NWS. De minister diende eerder al een klacht in na bedreigingen bij een boerenprotest in Merksplas. Bij dat protest was er een pop aan een galg gehangen met daarbij het opschrift “Demir aan de strop”. 

 1. RECONSTRUCTIE. De hete avond van Zuhal Demir in Merksplas: “Slaapt u nog goed, mevrouw?”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. De hete avond van Zuhal Demir in Merksplas: “Slaapt u nog goed, mevrouw?”

  Een pop die Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) moest voorstellen, werd maandag opgeknoopt aan een tractor tijdens een informatiebijeenkomst over het Vlaams stikstofakkoord in Merksplas. Ze diende na afloop klacht in tegen de eigenaar van de ‘galgtractor’ voor bedreiging. Reconstructie van een hete avond in de Kempen, waarop een meisje een brief voorlas aan de minister en de brandweersirenes loeiden.
 2. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 3. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 1. “Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren”: Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro
  23

  “Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren”: Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro

  Drugs, alcohol, vernedering en arrogantie. Meer details komen naar buiten over de dood van Walter Biot (53), een Belg die in Brazilië samenwoonde met de Duitse consul. De getuigenis van een vriend geeft een inkijk in de toxische relatie van het koppel. Ook een whatsapp-bericht en een erfenis van 600.000 euro maken een en ander duidelijk. Volgens de politie is de Belg door zijn partner vermoord.