Dragen Vlaamse belastingambtenaren binnenkort een wapen tijdens controles?

Als het van Vlaams financiënminister Matthias Diependaele (N-VA) afhangt, dragen ambtenaren van de Vlaamse Belastingdienst een persluchtwapen tijdens controles. Er is officieel toestemming gevraagd aan federaal justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld), maar Diependaele noemt de gesprekken “nogal stroef”.

72 reacties

 • Danny De Graeve

  4 uur geleden
  Heeft die man daar echt niks beters te doen?
 • Luc De Brandt

  2 weken geleden
  Een cursus in diplomatie en omgaan met agressie is duizendmaal meer waard dan wapens. Ook een inforonde in de media over de risico’s die men loopt bij het niet betalen van verzekering of belasting zou al veel problemen uit de wereld helpen.
 • Johny Vandenberghe

  1 maand geleden
  Belachelijke politiekers😂 als je weet dat een bijzondere veldwachter (officier van gerechtelijke politie) gewapende stropers of agressieve hondebazen moet arresteren met een stylo 😂 want hij mag geen wapen. Matrak of peperspray bij zich hebben. En nu zouden ze een ambtenaarke van de belastingen een wapen geven. Welke politieker gaat volgende week met een dom en belachelijk wetsvoorstel afkomen 😂😂😂
 • Gilbert Raman

  2 maanden geleden
  Dit gaat te ver...
 • Gerry Cle

  2 maanden geleden
  Zouden we het gebruik van vuurwapens niet beter overlaten aan de politie. Straks gaan we alle brandweermannen, ambulanciers, buschauffeurs, treinconducteurs, postbodes en leerkrachten ook nog bewapenen.
 1. Nu de klok een uur vooruit is gezet: met deze 3 tips wen je zo snel mogelijk aan de zomertijd
  PREMIUM

  Nu de klok een uur vooruit is gezet: met deze 3 tips wen je zo snel mogelijk aan de zomertijd

  Het is weer zover: de zomertijd is begonnen. Vannacht hebben we de klok een uur vooruit gezet. En zoals ieder jaar vragen we ons dan af: schaffen we het winter- of zomeruur niet beter gewoon af? En zo ja, welke tijd laten we dan best in het verleden? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters geeft mee wat voor wetenschappers de beste optie lijkt, én geeft advies om de uurwisseling vlot te laten verlopen.