BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Draait de wereld door?" - Deze (verwijderde) Facebookpost over lingerie voor mannen levert Francken kritiek op

Een Facebookbericht van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) veroorzaakt heel wat ophef op sociale media. De politicus had gisteren commentaar geuit bij een artikel over "sexy lingerie voor mannen". "Draait de wereld door of ligt het gewoon aan mij? Lang Leve de man die al die ongein niet nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen", aldus Francken. Nadat hij de post verschillende keren had aangepast, werd het bericht uiteindelijk verwijderd. Holebi- en transgendervereniging çavaria eist excuses.

460 reacties

 • Hendrik Patyn

  3 jaar geleden
  De tegenstanders van Vrancken zullen het nooit leren, hoe meer reacties hoe meer publiciteit voor Theo. Want minimum 95% zal toch Theo's mening delen, dus wint hij...
 • eric maier

  3 jaar geleden
  lees eens goed : "ik ben niet tegen holebi rechten, ik strijd er al jaren voor" waarbij hij de holebi gemeenschap totaal niet viseert. Het is een sarcastische opmerking aangaande de foto, mannen men lingerie. humoristisch bedoeld of niet maar het word wel door velen uit de context gerukt - ook de holebi's voelen zich voor niks geviseerd.
 • Willy Slachmuylders

  3 jaar geleden
  Theo Theo toch super mijn stem krijg je zeker !!! Schol !
 • Bob Boomer

  3 jaar geleden
  -Theo, Theo toch.., je stemmenronselarij is veel te doorzichtig ! Je mag dan de grote massa hebben gevonden en ook ik heb eens hartelijk gelachen maar mijn stem krijg je niet, geen N-VA voor mij!
 • Ronny Ooijen

  3 jaar geleden
  joske Den Josser, u schrijft dat het niet over alle sociale media moet uitgesmeerd worden. Kan u mij dan vertellen waarom Theo dit dan wel doet? Of denkt u dat vele vlamingen de website van de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’ bekijken? Wat schieten we op met zijn "mening"? Kunnen sommigen dan niet meer zelfstandig nadenken en moeten ze bevestiging hebben van een politicus?
 1. Francken: "Op korte termijn is probleem van transmigranten onoplosbaar"

  Francken: "Op korte termijn is probleem van transmi­gran­ten onoplos­baar"

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft op Terzake toegegeven dat "er geen wonderoplossingen" zijn om het probleem van de transmigratie op te lossen. "Op korte termijn is dit probleem onoplosbaar", zei hij. Begin deze maand geleden verklaarde de staatssecretaris dat hij, moest hij burgemeester van Brussel zijn, het probleem van de transmigranten in het Maximiliaanpark op "twee weken" zou oplossen.
 2. Onderwijsoverleg: waarschijnlijk geen mondmaskerplicht volgend schooljaar
  8

  Onderwijs­over­leg: waarschijn­lijk geen mondmasker­plicht volgend schooljaar

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) hoopt dat scholen het nieuwe schooljaar in code groen zullen kunnen starten. Dat wil zeggen dat er geen coronamaatregelen meer van kracht zouden zijn. Voorlopig moeten leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en van de middelbare scholen nog steeds een masker dragen tijdens de les. Weyts wil nu in overleg met de virologen bekijken of die maatregel voor de laatste twee weken van het schooljaar al kan worden losgelaten. “We zijn blij dat scholen het vertrouwen krijgen dat ze na hun inspanningen verdienen”, reageert de directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Lieven Boeve.