Oekraïne 12-12 roept iedereen op om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne financieel te steunen
Volledig scherm
Oekraïne 12-12 roept iedereen op om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne financieel te steunen © Oekraïne 12-12

DPG Media, VRT en SBS roepen op tot steun aan Oekraïense bevolking met campagne

DPG Media, VRT en SBS zetten samen hun schouders onder de steunactie van Consortium 12-12 voor Oekraïne. De televisie- en radiozenders zullen vanaf vandaag een spotje van 30 seconden uitzenden. Daarmee roepen de mediabedrijven op om te storten voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

 1. Van uitputting tot ademhalingsmoeilijkheden: vrouwen en personen met overgewicht lopen groter risico op langdurige Covid

  Van uitputting tot ademha­lings­moei­lijk­he­den: vrouwen en personen met overge­wicht lopen groter risico op langdurige Covid

  Vermoeidheid of uitputting, hoofdpijn, geheugen- en concentratieproblemen, spierpijn, ademhalingsproblemen en slaapstoornissen zijn de meest voorkomende kwaaltjes waar mensen met langdurige Covid mee kampen. Dat betekent dat ze drie tot zes maanden na hun infectie nog steeds één of meerdere symptomen hebben. Wie het meeste risico loopt op langdurige Covid? Vrouwen en personen met overgewicht, zo blijkt uit een studie van Sciensano.
 2. Brussels Airport verwacht 4 miljoen passagiers in zomermaanden: 74 procent van aantal reizigers van voor coronacrisis
  Zaventem

  Brussels Airport verwacht 4 miljoen passagiers in zomermaan­den: 74 procent van aantal reizigers van voor coronacri­sis

  Met 72.000 passagiers wordt nu vrijdag de drukste dag van de zomeruittocht op Brussels Airport. Over heel juli en augustus verspreid verwacht Zaventem 4 miljoen passagiers. De luchthaven zegt voorbereid te zijn op een drukke zomer. Daar waar er enkele weken geleden nog 1.000 vacatures openstonden, zijn dat er nu ‘slechts’ 590. Maar er loeren wel stakingen om de hoek.
 1. Oekraïens gezin op de vlucht strandt in Edegem: “De kinderen zijn nog steeds bang als ze ambulancesirenes om zich heen horen loeien”
  PREMIUM
  Edegem

  Oekraïens gezin op de vlucht strandt in Edegem: “De kinderen zijn nog steeds bang als ze ambulan­cesi­re­nes om zich heen horen loeien”

  Het gezin van Taras (45) en zoon Viktor Revutskyy (21) in Edegem werd vannacht fors uitgebreid. Het verwante Oekraïense gezin Klymok neemt er voor onbepaalde tijd intrek nu ze besloten de oorlog in hun thuisland te ontvluchten. Doodmoe van de vijfdaagse reis doen ze hun verhaal: “We probeerden andere familieleden te overtuigen om mee naar België te komen, maar ze zijn te bang om de schuilkelder te verlaten.”
 2. Gezin van Goedele wil Oekraïense vluchtelingen opvangen: "Als dit bij ons zou gebeuren, zouden we hetzelfde willen”
  PREMIUM
  Nijlen

  Gezin van Goedele wil Oekraïense vluchtelin­gen opvangen: "Als dit bij ons zou gebeuren, zouden we hetzelfde willen”

  Mensen van over heel Vlaanderen springen momenteel in de bres voor Oekraïense vluchtelingen. Onder het motto #PlekVrij meldde ook het gezin van Goedele (34) uit Nijlen zich aan om vluchtelingen bij haar thuis op te vangen. Haar drie zoontjes zullen dan wel samen in één kamer moeten slapen, maar dat is volgens Goedele het minste wat ze kan doen. “Ik ken iemand in Oekraïne, en ik ben altijd bang als ze een paar uur niet actief is geweest op Facebook”, aldus Goedele.