Ivan Craeye van Radio Caraad in Tielt en Johan Laroy van Radio Meteor in Aalter.
Volledig scherm
PREMIUM
Ivan Craeye van Radio Caraad in Tielt en Johan Laroy van Radio Meteor in Aalter. © Joke Couvreur / Florian Van Eenoo Photo News

Dorpsvete tussen twee radiozenders op weg naar hof van assisen: geen moord, wel schaterende smiley

Wat begon als een banale ruzie tussen twee lokale radiozenders over een vergunning om op de FM-band te mogen uitzenden, is geëscaleerd tot een rechtszaak die op weg is naar het hof van assisen. Moord kwam er nochtans niet aan te pas: alleen verwijten op internet, vermeende sabotages en pesterijen. Maar de Facebook-berichten van Radio Caraad uit Tielt aan het adres van Radio Meteor uit Aalter, worden beschouwd als een persmisdrijf, en daarover moet een volksjury zich buigen. “Caraad heeft zelfs gereageerd met een schaterende smiley!”

6 reacties

 • Jonathan Dekeyser

  1 maand geleden
  Bepaalde individuen vinden hun eigen ego super belangrijk. Dat assisen daarin moet tussenkomen is een brug té ver. Ik hoop dat beide zenders een uitzendverbod krijgen.
 • johan commère

  1 maand geleden
  Meneer Paul Boutsen , die oorlog is al aan de gang sinds eind jaren 70 , van bij het begin van de lokale radio's .
 • Paul Boutsen

  1 maand geleden
  Sedert de "overheid" is begonnen wie mag en wie niet mag uitzenden in het domein van de lokale radiozenders is de miserie begonnen. De lokale zender die de meeste politici kende mocht blijven, de andere, ondanks soms meer populair, moesten eruit. Ipv de markt te laten werken, ging men weer eens "reguleren" met dit soort uitspattingen tot gevolg.
 • Felix Strackx

  1 maand geleden
  Schaf alle vrije etherzenders af. Dat ze op het internet gaan zoals iedereen. Ging de FM band dit jaar niet leeg gemaakt worden? Waarvoor hebben we anders een Dab+ radio gekocht?
 • Eric De Baeremaeker

  2 maanden geleden
  Schaf ze om kosten te besparen alle 2 af . Het gerecht heeft ernstiger dingen te doen toch ?
 1. Ontbijt met HLN-lezer Lutgard (64): “Als je een kind verliest, voel je dat verdriet ook 31 jaar later nog”
  PREMIUM

  Ontbijt met HLN-lezer Lutgard (64): “Als je een kind verliest, voel je dat verdriet ook 31 jaar later nog”

  In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ belden we dit weekend aan bij Lutgard Van de Perre (64) uit Tielen. Ze verloor 31 jaar geleden haar zoon bij een verkeersongeval. “Overal word je in het begin met die afwezigheid geconfronteerd. Jo at bijvoorbeeld heel graag aardbeien. Als ik die zomer aardbeien waste, moest ik soms op de zetel gaan liggen omdat ik zo moest huilen dat ik niet meer voort kon doen.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.