René Verberckmoes (86)
Volledig scherm
PREMIUM
René Verberckmoes (86)

Dorpsstraat, deel 7: “Thuiskomen na de begrafenis van mijn vrouw was vreselijk. Ineens zat ik hier. Alleen”

Onze journaliste Sabine Vermeiren en fotograaf Pieter-Jan Vanstockstraeten trekken kriskras door Vlaanderen. Elke dag bellen ze aan op hetzelfde adres maar in een andere plaats, voor een gesprek over Leven en Liefde. Vandaag bij René Verberckmoes (86). René is gepensioneerd internist. Vijf jaar geleden stierf zijn vrouw Miet aan de gevolgen van een ziekte die 25 jaar aansleepte. René heeft vijf kinderen en vijftien kleinkinderen. Hij woont in een imposant herenhuis uit 1890. René heeft veel vrienden, maar is na het overlijden van Miet altijd alleen gebleven.

4 reacties

 • joan edi

  2 jaar geleden
  inderdaad, een zeer treurig ogenblik; het leven is soms verschrikkelijk te beleven
 • pater damiaan

  2 jaar geleden
  Kan ik over meespreken, heb het een 6 tal weken ook moeten doen Verschrikkelijk...
 • Ronny Van Looy

  2 jaar geleden
  Je gaat naar de begrafenis van je geliefde en wordt op de plechtigheid en nadien op de koffie tafel omringt door familie en vrienden maar nadien ga je huis en hij of zij is er niet meer en dan komt de klop van de hamer zoals ze zeggen en besef je dat je alleen bent en hij of zij er niet meer is, dat is inderdaad verschrikkelijk.
 • Rony Lenaerts

  2 jaar geleden
  Sterkte meneer,geniet van de herinneringen aan je vrouw.
 1. Vlaams Belang wil geen subsidies meer voor "diversiteits- en integratie-industrie"
  67

  Vlaams Belang wil geen subsidies meer voor "diversi­teits en integratie-industrie"

  Oppositiepartij Vlaams Belang vraagt dat het Antwerpse stadsbestuur niet alleen de eventuele oneigenlijk gebruikte subsidies van de vzw Let's Go Urban terugvordert, maar ook dat Antwerpen stopt met subsidies voor "de megalomane diversiteits- en integratie-industrie". Volgens de uiterst rechtse partij is de zaak-El Kaouakibi een symptoom van "een fundamenteel probleem dat niet valt op te lossen met betere controle".
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 3. Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomensverlies door corona
  Binnenland
  6

  Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomens­ver­lies door corona

  Meer dan een op de drie werknemers heeft in 2020 inkomensverlies geleden door tijdelijke werkloosheid of door een terugval in inkomen uit flexi-jobs. Dat blijkt uit cijfers van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. “De grootste impact stelden we vast bij langdurig tijdelijk werklozen, zoals werknemers uit de horeca of evenementensector”, zegt onderzoeker Stijn Van Houtven.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"