Dorpstraat 10 Gerard Despodt in Leffinge *** Leffinge Belgie - 21/05/2019 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews ***
Volledig scherm
PREMIUM
Dorpstraat 10 Gerard Despodt in Leffinge *** Leffinge Belgie - 21/05/2019 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews ***

Dorpsstraat, deel 3: “Een kind verliezen is hard, mijn vrouw is dat nooit te boven gekomen. Vier jaar later stierf ze zelf”

Onze journaliste Sabine Vermeiren en fotograaf Pieter-Jan Vanstockstraeten trekken kriskras door Vlaanderen. Elke dag bellen ze aan op hetzelfde adres maar in een andere plaats, voor een gesprek over Leven en Liefde. Vandaag bij Gerard Despodt (78) in Leffinge. Gerard is gepensioneerd bediende bij de Christelijke Mutualiteit. Hij werd vier keer vader, maar verloor één van z'n kinderen bij een verkeersongeval. Kort erna stierf ook z'n vrouw. Er kwam nog een korte liefde maar sinds 2002 is Gerard single. Hij woont alleen in een appartement van 75 vierkante meter groot. 

2 reacties

 • jos gompel

  2 jaar geleden
  Nu donderdag is het drie jaar geleden dat onze Dieter is overleden en het is zo ikzelf ben helemaal veranderd. Een kind verliezen kom je niet te boven.
 • Johan Vervaeck

  2 jaar geleden
  Het leven, een kind verliezen, is een deel van jezelf verliezen, 't is onbeschrijflijk. Bij ons was het 'net niet'.
 1. Vlaams Belang wil geen subsidies meer voor "diversiteits- en integratie-industrie"
  67

  Vlaams Belang wil geen subsidies meer voor "diversi­teits en integratie-industrie"

  Oppositiepartij Vlaams Belang vraagt dat het Antwerpse stadsbestuur niet alleen de eventuele oneigenlijk gebruikte subsidies van de vzw Let's Go Urban terugvordert, maar ook dat Antwerpen stopt met subsidies voor "de megalomane diversiteits- en integratie-industrie". Volgens de uiterst rechtse partij is de zaak-El Kaouakibi een symptoom van "een fundamenteel probleem dat niet valt op te lossen met betere controle".
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"