Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Doorsneeloon in Vlaanderen bedraagt bijna 3.000 euro: in deze provincies verdien je het meest

Het doorsneeloon in Vlaanderen bedraagt net geen 3.000 euro bruto. Dat blijkt uit cijfers van loonberekenaar SD Worx. Door de hoge inflatie is het loon in de eerste drie maanden meer dan 100 euro gestegen.

 1. Hoe ontsnap je aan de hoge inflatie? Onze geldexperten tonen hoe zij hun centen veiligstellen
  PREMIUM

  Hoe ontsnap je aan de hoge inflatie? Onze geldexper­ten tonen hoe zij hun centen veiligstel­len

  De hoge inflatie maakt het leven duurder. We betalen meer aan de kassa van de supermarkt en onze koopkracht daalt. Een fenomeen waar ook onze geldexperten mee geconfronteerd worden. Daarom vertellen Pascal Paepen, Paul D’Hoore, Véronique Goossens, Charlotte Van Brabander en Cédric Proost hoe zij de hoge inflatie proberen te vermijden, én geven ze tips voor iedere belegger: “Doordat de beurzen zo zwak staan kan je relatief goedkoop instappen.”
 2. Klimaatverandering kan impact hebben op Maas: drinkwatervoorziening 7 miljoen mensen in België en Nederland onzeker

  Klimaatver­an­de­ring kan impact hebben op Maas: drinkwater­voor­zie­ning 7 miljoen mensen in België en Nederland onzeker

  De kans is groot dat er door de klimaatverandering in de toekomst vaker periodes zijn waarin er minder water door de Maas stroomt en dat kan een risico vormen voor de drinkwatervoorziening in zowel België als Nederland. Dat meldt RIWA-Maas, de belangenbehartiger van drinkwaterbedrijven in Nederland en België die jaarlijks 500 miljard liter water uit de Maas onttrekken. De Maas is de bron van het drinkwater voor ruim 7 miljoen mensen.