Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © iStock

Doorbraak in onopgeloste moorden? België en Verenigd Koninkrijk wisselen voor het eerst DNA-databanken uit

Speurders staan voor een mogelijke doorbraak in 312 Belgische strafdossiers, omdat onze DNA-databank voor het eerst vergeleken is met haar veel grotere zus uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor is er nu eindelijk ook een spoor in vier onopgeloste moorden in ons land. Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) noemt de uitwisseling "extreem veelbelovend".

11 reacties

 • Koen Groffy

  1 jaar geleden
  Ik dacht dat we al enkele honderden jaren data uitwisselde tussen landen van hetzelfde continent? Amaai, daar mogen ze nu echt fier over zijn zie!
 • johan vankeirs

  2 jaar geleden
  Ik zou zeggen aan het beleid:begin alvast maar om enkele gevangenissen bij te bouwen want het zal meer dan nodig worden om hen huisvesting te bezorgen.
 • nicole De Bruyn

  2 jaar geleden
  Laten we niet zeuren en alleen het positieve ervan zien. Aan het verleden is er niet meer te tornen. Positief denken in deze moeilijke tijd. Dit zou wereldwijd moeten kunnen.
 • Jean West

  2 jaar geleden
  Engeland gaat uit Europa en plotseling kan men samenwerken.
 • willem merken

  2 jaar geleden
  Had al veel langer moeten gebeuren. De criminelen reizen rond in een Europa zonder grenzen, De gegevens die ze zou kunnen identificeren geraken niet over de grens.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.