Waals minister van Onderwijs Valérie Glatigny.
Volledig scherm
Waals minister van Onderwijs Valérie Glatigny. © Photo News

Door noodweer getroffen studenten kunnen uitzonderingen aanvragen bij universiteiten en hogescholen

De studenten die getroffen werden door de overstromingsramp midden juli kunnen hun universiteiten en hogescholen in de Franse gemeenschap vragen om een verlenging van de tweedekansperiode of een ontheffing van inschrijvingsgeld voor het nieuwe academiejaar, mocht dat nodig zijn. Dat schrijft Le Soir en bevestigt het kabinet van Waals minister van Onderwijs Valérie Glatigny (MR).

 1. Opmerkelijke beelden: ouderen houden met mensenketting jonge heethoofden tegen in Brussel en Antwerpen nadat Marokko wel doorstoot op WK
  Play
  96

  Opmerkelij­ke beelden: ouderen houden met mensenket­ting jonge heethoof­den tegen in Brussel en Antwerpen nadat Marokko wel doorstoot op WK

  In Brussel en Antwerpen zijn duizenden Marokkaanse voetbalfans samengekomen om te vieren dat Marokko zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van het WK voetbal in Qatar. Opmerkelijk: zowel in Brussel als Antwerpen hielden ouderen de jonge heethoofden tegen die de confrontatie met de politie opzoeken. Op de bovenstaande beelden is te zien hoe oudere mannen in Brussel een mensenketting vormen tussen de jonge heethoofden en de politie. Toch waren er zowel in Brussel als in Antwerpen arrestaties.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.