Vier weken wonen moeder en dochter nu onder één dak. "Ik plooi de was en help met afdrogen", vertelt Adrienne, die zich weer nuttig voelt.
Volledig scherm
PREMIUM
Vier weken wonen moeder en dochter nu onder één dak. "Ik plooi de was en help met afdrogen", vertelt Adrienne, die zich weer nuttig voelt.

Door lockdown kon haar demente moeder (86) niks meer, dus haalde Isabelle haar uit rusthuis: “Mama leeft helemaal op. Ze stapt zelfs weer”

Toen Isabelle Lardinois (60) haar moeder, die aan dementie lijdt, na de lockdown eindelijk mocht bezoeken in het rusthuis, bleek Adrienne (86) aan haar rolstoel gekluisterd en kon ze niks meer. Dus nam haar dochter haar in huis. Adrienne is helemaal opgeleefd. "Ik plooi hier de was en schil de patatjes."

 1. KIJK LIVE. Vlaams Parlement debatteert over nieuwe verstrengingen

  KIJK LIVE. Vlaams Parlement debatteert over nieuwe verstren­gin­gen

  Vlaams minister-president Jan Jambon sluit niet uit dat bepaalde verstrengde coronamaatregelen sneller worden ingevoerd dan vrijdag 18 uur. Als die consensus er over bepaalde maatregelen is, kunnen die wat Jambon betreft “zo rap mogelijk” ingevoerd worden en kunnen ze versneld worden “ten opzichte van wat werd aangekondigd”. Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft intussen laten weten dat de maatregelen waarover consensus bestaat al om middernacht van kracht worden.
 2. Wat raden experts uit drie landen die het wél goed doen ons aan? “Luisteren naar wetenschap, niet naar politiek”
  PREMIUM

  Wat raden experts uit drie landen die het wél goed doen ons aan? “Luisteren naar wetenschap, niet naar politiek”

  Nu België de ranking aanvoert van Europese landen waar de coronacijfers het roodst kleuren, dringt de vraag zich op: wat deden we fout, waar kon het beter? En als we het niet wisten, waar viel dan inspiratie te halen? Wij spraken met experts uit drie landen die het wél goed doen: Cyprus, Estland en Australië. Hun aanpak valt niet altijd één op één te kopiëren. Maar we kunnen er wél veel van leren.
 3. Hoe ziekenhuizen beslissen wie voorrang krijgt: “Elke keer zal de vraag komen: waarom die wel en ik niet?”
  PREMIUM

  Hoe ziekenhui­zen beslissen wie voorrang krijgt: “Elke keer zal de vraag komen: waarom die wel en ik niet?”

  Virologen waarschuwen dat ziekenhuizen tegen half november overspoeld zullen worden. Artsen wachten verscheurende keuzes, want welke ­patiënt krijgt dat laatste bed op ­intensieve zorg en welke niet? “Waar we nu voor staan, heb ik nog nooit meegemaakt, maar we gaan de mensen niet op straat leggen”, zegt Jan Stroobants, hoofd van de Spoedafdeling van ZNA Middelheim.