Criminologe Elke Van Hellemont
Volledig scherm
PREMIUM
Criminologe Elke Van Hellemont © Photo News

“Door Brusselse jongeren extra te controleren wordt het alleen maar erger”

De ongeziene vechtpartij op het strand van Blankenberge mag volgens criminologen en jeugdwerkers geen reden zijn om Brusselse jongeren met migratieachtergrond extra te controleren. "Hun wantrouwen in de politie neemt dan alleen maar toe."

327 reacties

 • Hugo De Coster

  2 jaar geleden
  Nee, je mag ze zeker niet op hun teentjes trappen. Stop die achterlijke pamperpolitiek. Enkel keihard optreden zal soelaas brengen.
 • Samir Zekhnini

  2 jaar geleden
  Aan al de mensen die commentaar hebben over een doctoraat criminologie - aan de KUL nota bene - moeten er maar eens zelf aan beginnen! Én, aan de onwetenden, heeft dr. Elke Van Hellemont jarenlang aan een proefschrift gewerkt over bendes is Brussel. Dit gaat uiteraard gepaard met “fieldwork”, iets meer dan “flaneren”... Mss eerst bronnen raadplegen ipv cafétalk te publiceren.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Wetenschap dient objectief-correct feiten te constateren en te documenteren zonder enigerlei ideologische vooringenomenheid. Daarom financiert de Belastingbetalende Burger dat.
 • Daniel Van Buggenhout

  2 jaar geleden
  Ja , inderdaad , geef ze helemaal Carte blanche , en doe er nog een wapen vergunning enz bovenop ook , man man man toch , de wereld op zijne kop , dat zulke onzin van die geleerde bollen moet komen zijn we helemaal zalig af !
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Wat een volkomen vooringenomen ideologisch perspectief om criminaliteit door "jongeren" eufemistisch te evalueren.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.