VZW Boven de Wolken
Volledig scherm
© VZW Boven de Wolken

Donatiesite Red Boven de Wolken weer online: teller staat al ruim boven 300.000 euro

Mooi nieuws: iedereen kan ook weer via de donatiesite storten voor de campagne Red Boven de Wolken. De vzw die ouders van overleden pasgeborenen een gratis fotosessie aanbiedt, zit door de coronacrisis in grote geldnood en heeft een half miljoen euro nodig. Daarom is een donatiepagina opgezet, maar omdat Vlaanderen de actie zo’n warm hart bleek toe te dragen, kampte de website met zware technische problemen. Gelukkig bleven de stortingen vlot binnenlopen. Vrijdagavond staat de teller op bijna 320.000 euro. 

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Crowdfunding ‘Boven de wolken’ loopt als een trein. Maar komt er ook steun op lange termijn? En wat doet de vzw met een half miljoen euro?
  PREMIUM

  Crowdfun­ding ‘Boven de wolken’ loopt als een trein. Maar komt er ook steun op lange termijn? En wat doet de vzw met een half miljoen euro?

  ‘Boven de wolken’ is goed op weg om vlotjes een half miljoen euro in te zamelen, hoewel het donatieplatform al even met problemen kampt waardoor niemand precies weet hoeveel geld er precies werd vergaard. Met 500.000 euro kan de vzw één jaar verder. Daarna zijn de centen opnieuw op. Hoe kan het dat de vzw voor geen enkele subsidie in aanmerking komt? En hebben ze echt zo veel geld nodig om één jaar lang hun werk te kunnen doen?