VZW Boven de wolken
Volledig scherm
VZW Boven de wolken © VZW Boven de wolken

Donaties stromen binnen voor vzw ‘Boven de wolken’ die sterrenkinderen fotografeert: al 250.000 van de 500.000 euro ingezameld

Er is al een kwart miljoen euro ingezameld voor ‘Boven de wolken’, de vzw die ouders van overleden pasgeborenen bijstaat met een gratis fotosessie. De vzw startte zelf een crowdfundingactie nadat de vereniging in geldnood kwam. De giften stromen binnen, wat er vanavond even voor zorgde dat de donatiepagina overbelast werd. 

 1. OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettingen dit jaar, ook hospitalisaties stijgen met meer dan 50 procent
  Play
  116

  OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettin­gen dit jaar, ook hospitali­sa­ties stijgen met meer dan 50 procent

  We zitten in de vierde golf en alle coronacijfers blijven dan ook in negatieve zin evolueren. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 53 procent. Voor afgelopen maandag zijn er voorlopig zelfs al bijna 6.500 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een dagrecord dit jaar. Het definitieve cijfer kennen we morgen pas.
 2. Spoedoverleg bij Van Quickenborne, Verlinden en Schlitz na verkrachtingen in Brusselse bars

  Spoedover­leg bij Van Quickenbor­ne, Verlinden en Schlitz na verkrach­tin­gen in Brusselse bars

  De kabinetten van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz hebben vandaag spoedoverleg gepleegd over seksueel geweld. Aanleiding zijn de getuigenissen van verschillende vrouwen die aangerand of verkracht zouden zijn door een werknemer van een café aan het kerkhof van Elsene.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.