ANP
Volledig scherm
© ANP

Doel 3 ligt hele winter stil

Kernreactor Doel 3 zal nog de hele winter stilliggen. De revisie van de reactor, die normaal tot december zou duren, is verlengd tot in april. Dat bevestigt uitbater Engie Electrabel. 

4 reacties

 • Bruno willems

  5 jaar geleden
  Ze gaan weer de prijzen manipuleren kunnen ze de graaiers weer opslag geven
 • jan van dessel

  5 jaar geleden
  Stel u voor dat wij allen zouden rijden met een elektrische wagen.
 • Straight on No way back

  5 jaar geleden
  Groen en spa zullen onze duurdere rekeningen wel betalen hoor. Ze doen niks anders dan beloven...
 • Rik Bogaert

  5 jaar geleden
  Typisch, het wordt weer winter, vanaf nu zal het ieder jaar zo zijn zeker? Het is net alsof we leven net voor de oorlog. Of is het weer soms een politiek spel?
 1. Stroomtekorten tegen 2025? Politieke reacties lopen uiteen: "Kerncentrales langer openhouden" tegenover "Investeren in hernieuwbare energie"
  Energie

  Stroomte­kor­ten tegen 2025? Politieke reacties lopen uiteen: "Kerncen­tra­les langer openhouden" tegenover "Investeren in hernieuwba­re energie"

  De politieke reacties op de studie van netbeheerder Elia lopen uiteen. Volgens de studie dreigen in ons land tegen 2025 ernstige stroomtekorten als er wordt vastgehouden aan de geplande kernuitstap in 2025 én als er geen bijkomende investeringen in gascentrales en hernieuwbare energie komen. N-VA pleit voor het langer openhouden van minstens twee kerncentrales, Groen wil snelle investeringen in hernieuwbare energie.