Daniël Kocker en zijn vrouw willen zich later laten composteren.
Volledig scherm
Daniël Kocker en zijn vrouw willen zich later laten composteren. © Florian Van Eenoo photonews

“Doe ons maar de composthoop. Liever dát dan een kist of crematieoven”

Daniël De Kocker en echtgenote Lut zijn ervan overtuigd dat het composteren van hun lichaam tot humusrijke potgrond de enige écht ecologische wijze is om de aarde te verlaten. Bijna 15.000 landgenoten gaven eveneens aan, eens mogelijk, ‘humusatie’ te willen ondergaan. Het Brussels Gewest maakt dat als eerste ter wereld wettelijk mogelijk. Het volledig Belgische concept wordt eerst in Wallonië wel nog op de praktische realiseerbaarheid getest. Ook Vlaanderen toont interesse. Hoe werkt het juist?

12 reacties

 • Willy Gorissen

  2 jaar geleden
  Fantastisch initiatief. Net de petitie ondertekend. Na mijn dood wil ik dat alle nog bruikbare wisselstukken eruit gehaald worden. Als de wetenschap er dan verder nog iets mee is, be my guest. Vervolgens composteren. Schitterend. Tot dan zo aangenaam mogelijk leven met zo weinig mogelijk ecologische voetafdruk. Het zou de evidentie zelve moeten zijn.
 • Guy muis

  2 jaar geleden
  de vuilkar is voor mij ook goed ,ik hoef ni veel te kosten.
 • Heidi Werbrouck

  2 jaar geleden
  @Marc, je hebt hetzelfde probleem bij crematie. Om cru maar letterlijk te zeggen, alles moet na verbranding nog fijngemaald worden. Na wetenschappelijk onderzoek mogen ze mij ook zo "begraven". Hopelijk kan het tegen dan overal.
 • ringo van der pulst

  2 jaar geleden
  Soms vind je in zakken compost of potgrond nog takjes tot zelfs vezelplaat.Ik hoop dat ik geen beentjes van mensen moet tegen komen in mijn zakken.En het wild ?Gaat dat daar niet op afkomen?
 • Roger Poot

  2 jaar geleden
  De geurhinder krijgen we er dan gratis bij......
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!