Advocate Joke Vanbelle klaagt de vernederende controles in gevangenissen aan.
Volledig scherm
Advocate Joke Vanbelle klaagt de vernederende controles in gevangenissen aan. © ANP/Belga

"Doe die beha maar uit, meester": advocates misnoegd over gênante controles in Belgische gevangenissen

"Doe die BH maar uit, meester." Dat zinnetje krijgen tal van vrouwelijke advocates wekelijks te horen wanneer ze een client bezoeken in de gevangenis. Want het opvallend strenge metaaldetectiesysteem - in handen van de cipiers - weert elke beugel-BH 'uit veiligheidsoverwegingen'. "Dan moeten we ergens op een vies toilet onze BH uitdoen, die dan in een zakje steken, langs alle bezoekers passeren en zo opnieuw door de controle. Echt degoutant en vernederend", getuigen enkele advocates.

212 reacties

 • Line B

  4 jaar geleden
  En de cipiers mogen zonder controle binnen?..... als er nu iemand motieven zou hebben om iets binnen te brengen en zo goede vriendjes te blijven met de gevangenen......
 • Peter Janssen

  4 jaar geleden
  Als advocaten zouden ze beter bezorgd zijn over de omgekeerde bewijslast die het rechtsprincipe vernietigt en de zorgwekkende ontwikkelingen waarbij rechtspraak stilaan onbestaande is doordat telkens van daders slachtoffers gemaakt wordt om hun straf te ontlopen, 2maten en 2gewichten gehanteerd worden volgens afkomst met medewerking van advocaten ipv over hunne bh te zeuren!
 • michel vandenhove

  4 jaar geleden
  de dame in kwestie kan haar kleding voor dat ze naar de gevangenis stap al aanpassen .
 • Tony Pirrewiet

  4 jaar geleden
  Procedurefout, procedurefout en nog eens procedurefout inroepen, zij weten er alles van. Miljaardemiljaar als ze dit weten doe geen aan of eentje zonder metaal , keuze genoeg heb ik horen zeggen! Machtsmisbruik van de Cipiers, laat me niet lachen dit is gewoon hun protocol volgen. (er ontsnappen er al genoeg dank vergeten dingen)
 • Ben De Staercke

  4 jaar geleden
  Tja, typisch gedrag van gefrustreerde, onderbetaalde laaggeschoolden. Machtsmisbruik om de frustraties tov een hooggeschoolde, knappe vrouw te te verwerken. En dat er hier dan nog zo veel mensen dit goedkeuren. Walgelijk!