Archiefbeeld van de 50ste Dodentocht.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de 50ste Dodentocht. © David Legreve

Dodentocht moet voor het eerst in 53 jaar ingekort worden van 100 naar 65 kilometer door hitte

De organisatie van de Dodentocht, een klassieker die al 53 jaar duizenden wandelaars een nachtelijke wandeling van 100 kilometer doet ondernemen, kort het parcours dit jaar voor het eerst in: van 100 naar 65 kilometer. Dat heeft alles te maken met de hitte. 

96 reacties

 • Stefaan Denewet

  1 maand geleden
  100 of 65 km ? Ik ben 61 jaar en wandel straks braafjes mee. Ik zal wel zien. Maar het gaat eigenlijk niet om mij. Wel om de 4 mannen in zware oranje pakken die op dit eigenste ogenblik straatasfalt gieten voor m'n deur hier te Essen (Schanker). Zij zijn de echte helden. Want voor hen is nu 65 graden. (foto beschikbaar)
 • ROLAND SMEKENS

  1 maand geleden
  Dit is nu een gewone wandeltocht inplaats van dodentocht stoppen op 65 km daar waar het pas begint.
 • Frans Sels

  1 maand geleden
  de bekende en jarenlange dodentocht is 100 km en dat moet het blijven ...gezien de omstandigheden van echt te overdreven warm /hitte kan men geen risico' nemen en moet men het annuleren ..enfin dat is mijn idee .
 • Gustaaf Van looy

  2 maanden geleden
  Ik heb de dodentocht ook met een hitte golf gedaan. Als je s’nachts goed doorwandelt dan is het ander stuk best te doen overdag maar ik had er wel voor getraind veel water drinken en geen alcohol en dan geraakt je er . Ik kon toen nog een frisse douche nemen in die tijd na me ontbijt daar.
 • Mathieu Vangerven

  2 maanden geleden
  Men zou het ook hebben kunnen opdelen. De mensen die door vorige deelnames kunnen bewijzen dat ze voor 13 uur normaal binnen zijn de 100 km laten doen en de andere de verkorte versie.