Archiefbeeld van de 50ste Dodentocht.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de 50ste Dodentocht. © David Legreve

Dodentocht moet voor het eerst in 53 jaar ingekort worden van 100 naar 65 kilometer door hitte

De organisatie van de Dodentocht, een klassieker die al 53 jaar duizenden wandelaars een nachtelijke wandeling van 100 kilometer doet ondernemen, kort het parcours dit jaar voor het eerst in: van 100 naar 65 kilometer. Dat heeft alles te maken met de hitte. 

96 reacties

 • Stefaan Denewet

  2 maanden geleden
  100 of 65 km ? Ik ben 61 jaar en wandel straks braafjes mee. Ik zal wel zien. Maar het gaat eigenlijk niet om mij. Wel om de 4 mannen in zware oranje pakken die op dit eigenste ogenblik straatasfalt gieten voor m'n deur hier te Essen (Schanker). Zij zijn de echte helden. Want voor hen is nu 65 graden. (foto beschikbaar)
 • ROLAND SMEKENS

  2 maanden geleden
  Dit is nu een gewone wandeltocht inplaats van dodentocht stoppen op 65 km daar waar het pas begint.
 • Frans Sels

  2 maanden geleden
  de bekende en jarenlange dodentocht is 100 km en dat moet het blijven ...gezien de omstandigheden van echt te overdreven warm /hitte kan men geen risico' nemen en moet men het annuleren ..enfin dat is mijn idee .
 • Gustaaf Van looy

  2 maanden geleden
  Ik heb de dodentocht ook met een hitte golf gedaan. Als je s’nachts goed doorwandelt dan is het ander stuk best te doen overdag maar ik had er wel voor getraind veel water drinken en geen alcohol en dan geraakt je er . Ik kon toen nog een frisse douche nemen in die tijd na me ontbijt daar.
 • Mathieu Vangerven

  2 maanden geleden
  Men zou het ook hebben kunnen opdelen. De mensen die door vorige deelnames kunnen bewijzen dat ze voor 13 uur normaal binnen zijn de 100 km laten doen en de andere de verkorte versie.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid
  21

  Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid

  De Waalse werkgeversorganisatie UWE wijst dinsdag op basis van een studie op de grote tekorten en snelle stijging van de schulden bij de financiering van de openbare diensten in Wallonië. Ruim een op de drie werknemers in Wallonië werkt voor de overheid. Met het oog op het "structurele onevenwicht" in de financiering formuleert UWE 15 voorstellen voor een herdefiniëring van de contouren van de openbare diensten, met een vereenvoudiging van de Waalse instellingen, meer partnerschappen met de privésector en het gezonder maken van de budgettaire situatie.
 3. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.