Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Dodental op Europese wegen nog steeds lager dan voor corona

Na het uitzonderlijke coronajaar 2020 kwamen vorig jaar opnieuw meer mensen om het leven op Europese wegen, maar het dodental was in 2021 nog steeds beduidend lager dan voor de pandemie het geval was. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die de Europese Commissie maandag heeft gepubliceerd.

1 reactie

 • Walter Van Criekinge

  1 jaar geleden
  Dit zal wel komen door de zeer hoge brandstof prijzen.
 1. Gijzeling in Roeselare: 30 mensen geëvacueerd, politie kan uitzinnige vijftiger met bijl overmeesteren

  Gijzeling in Roeselare: 30 mensen geëvacu­eerd, politie kan uitzinnige vijftiger met bijl overmeeste­ren

  In de Spoelstraat in Roeselare heeft een man vrijdagavond zijn ex-vriendin en haar kinderen een tijdlang gegijzeld. Een dertigtal mensen werd uit voorzorg uit hun woning geëvacueerd, de politie sloot verschillende straten af. De gijzelnemer, een vijftiger die aangesloten zou zijn bij een motorbende, is intussen opgepakt. Minstens één iemand werd naar het ziekenhuis overgebracht.
  Roeselare
 2. Hartverwarmend: verlamde kat Dyson kan dankzij op maat gemaakt loopkarretje weer lopen

  Hartverwar­mend: verlamde kat Dyson kan dankzij op maat gemaakt loopkarre­tje weer lopen

  Sinds februari logeert kat Dyson bij Gertjan (26) en Louise (24) in Antwerpen. Zijn verblijf is slechts tijdelijk, maar snel zal hij niet vergeten worden. Dyson is namelijk verlamd aan zijn achterste poten, waardoor hij zich enkel kan voortslepen met zijn voorste poten. Gertjan besloot het gewonde katje te helpen. Het resultaat is hartverwarmend: Dyson kreeg zijn eigen op maat gemaakte loopkarretje en kan na maanden al lopend weer op ontdekking gaan.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.