Agenten zetten het gebied rond de vrachtwagen waarin 39 Vietnamese migranten dood werden terugevonden.
Volledig scherm
Agenten zetten het gebied rond de vrachtwagen waarin 39 Vietnamese migranten dood werden terugevonden. © EPA

Doden in vrachtwagen Essex: 24 beklaagden staan vanaf woensdag terecht

In de zaak van de 39 Vietnamese migranten die stierven in een koelwagen in het Engelse graafschap Essex, moeten 24 beklaagden zich vanaf woensdag voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden. De vermoedelijke spilfiguur riskeert vijftien jaar cel, maar ontkent nog steeds elke betrokkenheid bij mensensmokkel.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Belgisch onderzoek naar 39 dode Vietnamezen in koelcontainer afgerond: dossier wordt wellicht dit najaar doorverwezen naar correctionele rechtbank
  Zeebrugge/Anderlecht

  Belgisch onderzoek naar 39 dode Vietname­zen in koelcontai­ner afgerond: dossier wordt wellicht dit najaar doorverwe­zen naar correctio­ne­le rechtbank

  Het Belgische luik van het onderzoek naar de 39 Vietnamezen die in het Britse Essex dood werden aangetroffen in een vanuit Zeebrugge verscheepte koelcontainer, is afgerond. Het dossier kan wellicht nog dit najaar worden doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Vijf verdachten zitten nog steeds in de cel.