AP
Volledig scherm
© AP

Dode door bloedklachten na toedienen Johnson & Johnson-vaccin

Iemand die het Johnson & Johnson-vaccin van het bedrijf Janssen heeft gekregen, kreeg daarna last van dezelfde bloedklachten als bij het vaccin van AstraZeneca. Deze persoon is daaraan overleden, meldt het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Er is “momenteel geen duidelijk oorzakelijk verband” tussen bloedklachten en het coronavaccin van Janssen, zegt een woordvoerster van de farmaceut.

 1. AstraZeneca halveert deze week opnieuw voorziene vaccinlevering, eerste Janssen-vaccins mogelijk wel vervroegd

  AstraZene­ca halveert deze week opnieuw voorziene vaccinleve­ring, eerste Jans­sen-vac­cins mogelijk wel vervroegd

  AstraZeneca heeft zijn vooropgestelde levering vaccins aan België deze week opnieuw gehalveerd, en vertraagd. In plaats van 66.000 dosissen die normaal gisteren geleverd zouden worden, zullen er maar 33.600 komen, bevestigt het FAGG. De vaccins worden bovendien pas zondag verwacht. Een sprankel goed nieuws komt er wel van de Janssen-vaccins van Johnson & Johnson: de eerste levering daarvan zou al voor komende maandag zijn.
 2. Van Gucht roept op om voorzichtig te blijven: “Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccinaties”
  3

  Van Gucht roept op om voorzich­tig te blijven: “Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccina­ties”

  Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdagmorgen tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano opgeroepen om nog steeds de nodige voorzichtigheid in te bouwen nu er weer meer kan en mag en de coronacijfers samen met de bevolking steeds meer in een vakantiestemming komen. “De stijgende cijfers in het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat de trend nog steeds kan keren, ondanks de zomer en ondanks de vaccinaties”, waarschuwde hij.