Archiefbeeld van een politiecontrole in Braine L'Alleud.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een politiecontrole in Braine L'Alleud. © Photo News

Dode bij ongeval na poging om aan politiecontrole te ontsnappen

BinnenlandIn Olne, in de provincie Luik, is zondagavond bij een verkeersongeval een autobestuurder om het leven gekomen, die geprobeerd had om aan een politiecontrole te ontsnappen. Dat hebben het parket van Luik en de burgemeester van Olne meegedeeld.

3 reacties

 • Luc De Groote

  1 jaar geleden
  Meneer Saelens, is het weer de schuld van de politie? Als je met alles in orde bent is er toch geen reden om er vandoor te gaan. Uit het artikel blijkt dat er bij die persoon een en ander niet in orde was. Eigen schuld, dikke bult eigenlijk.
 • Filiep Lapeire

  1 jaar geleden
  Was de reden voor het ontwijken van de controle wel de alcohol of waren er nog andere redenen?
 • Jan Saelens

  1 jaar geleden
  Ze zouden beter stoppen met zulke politie controles..
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. ONZE OPINIE: “Volgens Bart Somers (Open Vld) worden straks alle ambtenaren gelijk behandeld. Maar sommige ambtenaren zijn meer gelijk dan andere”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE: “Volgens Bart Somers (Open Vld) worden straks alle ambtenaren gelijk behandeld. Maar sommige ambtenaren zijn meer gelijk dan andere”

  “De statutaire ambtenaar heeft vandaag nog altijd een luxepositie tegenover zijn contractuele collega. De Vlaamse regering grijpt terecht in om die ongelijkheid voor de Vlaamse ambtenaren zoveel mogelijk weg te werken. Maar er blijven een pak uitzonderingen bestaan”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Dan is het statuut onvoldoende herbekeken.”
 3. Twintiger organiseerde nepreizen naar Disneyland “om begrafenis van zijn oma” te betalen: 33 slachtoffers en 10.000 euro in eigen zak
  10

  Twintiger organiseer­de nepreizen naar Disneyland “om begrafenis van zijn oma” te betalen: 33 slachtof­fers en 10.000 euro in eigen zak

  Michaël V., een 28-jarige man uit Charleroi, is veroordeeld voor het organiseren van nepreizen naar onder meer Disneyland Parijs en de kerstmarkt in Keulen. Hij ontving iedere keer het geld van zijn reizigers, maar annuleerde op het laatste moment hun tripje. In totaal maakte hij 33 slachtoffers en stak hij bijna 10.000 euro in eigen zak. De man - die naar eigen zeggen het geld gebruikte om de begrafeniskosten van zijn oma te betalen - is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur.