Jeroen Vandenberghe, Rebekka Verheyen en Yoni Walschap en Guy Bresseleers fietsen (bijna) dagelijks tientallen kilometers.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Vandenberghe, Rebekka Verheyen en Yoni Walschap en Guy Bresseleers fietsen (bijna) dagelijks tientallen kilometers. © PN, Klaas De Scheirder & Wannes Nimmegeers

Dit zijn de ‘zotste’ fietspendelaars van Vlaanderen: “Ik sta om 1.30 uur op. De politie kent me al”

Vanaf mei heeft elke werknemer recht op een fietsvergoeding. Die bedraagt maximaal 0,27 euro per kilometer. Vandaag fietsen veel Vlamingen de longen uit hun lijf. Op onze oproep ‘Wie is de zotste fietspendelaar van Vlaanderen?' kwam dan ook massaal veel reactie. Wij vonden de vroegste vogel, de kilometervreter en de meest romantische pendelaars.

29 reacties

 • Jean-Marie Gijsen

  2 maanden geleden
  Ik begon in 1970 als postbode. Verplicht om zelf een fiets te kopen. Zelf onderhouden. Fietsvergoeding ? Goed voor één binnen- en één buitenband per jaar. Niet electrisch want dat bestond niet, en een heel stevig model om al dat papier te laden. Toen waren er gelukkig nog geen pakjes. Toch een heel leuke job gehad. Met heel veel contact. Toen kon dat nog.
 • luc dierick

  2 maanden geleden
  43 jaar in de bouw gewerkt Zie de bouwvakkers al elk afzonderlijk toekomen op de werf met de fiets Gekker moet het niet zijn Alhoewel ze er ook recht op hebben
 • Tim De Naer

  2 maanden geleden
  Ik heb zelf een speedpedelec en rij ook met de auto. Wanneer ik al eens een auto tegen kom of gewone fietser smorgens langs de fietsostrades denk ik als een automobolist en pas ik mijn rijgedrag aan. ( niet iedereen doet dat) Om mijn afstand een goede 70 km heen en terug te kunnen doen zonder serieus moe te zijn en mijn werk er niet onder lijd heb ik ook gekozen voor een speedpedelec. Er is dus een auto minder aan de ring van Antwerpen ;) Niet iedereen over dezelfde kam scheren
 • Chris Ysebaert

  2 maanden geleden
  Ik word de volledige 67km per dag vergoed. Maal 20 is dat maandelijks een serieuze vergoeding maar je moet het wel doen, door weer en wind 's morgens vroeg op de fiets stappen. Trouwens, er staat geen beperking op de afstand voor de vergoeding.
 • Dries Bauweraerts

  2 maanden geleden
  Dit is trouwens echt zot bijverdienen. Het is wel zo dat de km vergoeding geplafoneerd is tot 40km heen en terug per dag. Dit levert dan weer wel netjes netto €250-300 op. Niet te vergeten de 'naft' die je niet hoeft te betalen om te gaan werken.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. ‘Mimi’ Ullens verloor meer dan 80 miljoen met haar modeactiviteiten: de aanleiding voor de moord in Ohain?
  PREMIUM

  ‘Mimi’ Ullens verloor meer dan 80 miljoen met haar modeactivi­tei­ten: de aanleiding voor de moord in Ohain?

  Myriam ‘Mimi’ Ullens de Schooten (70), de barones die afgelopen week werd doodgeschoten door haar stiefzoon, verloor de afgelopen jaren aan miljoenen euro’s met haar kledinglijn en modeboetieks. Volgens bronnen zou ‘Mimi’ een deel van het fortuin hebben verkwist van haar hoogbejaarde echtgenoot, wat voor hevige ruzies zorgde binnen de familie. “Het is triestig wat er is gebeurd. Er zijn alleen maar verliezers”, reageert de broer van de verdachte.