Shutterstock / Morgan DDL
Volledig scherm
© Shutterstock / Morgan DDL

Dit zijn de versoepelingen van het buitenplan

Het Overlegcomité boog zich vandaag over een nieuw ‘buitenplan’. Dat treedt gefaseerd in werking. Vanaf aanstaande maandag 8 maart mogen we weer in groepjes van tien personen afspreken in openlucht, mits respect voor de afstandsregels en met mondmasker. Als alles volgens plan verloopt, treden verdere versoepelingen in vanaf april.

2 reacties

 • Freddie Lamers

  1 maand geleden
  We worden weer een beetje vrijgelaten. Dank u, dank u weledele Heren politici. Fijn dat u het zo goed met ons voor heeft. Het heeft wel eventjes geduurd, maar wij de bevolking hebben een engelen geduld, en zouden het helemaal niet erg gevonden hebben als de maatregelen wat langer gehandhaafd zouden worden. Sterker nog, we kunnen eigenlijk allemaal wel zonder die horeca, en wat moet je nou in de avond doen? Schaf dat alles maar af, dan blijft het heel rustig in Belgie. Precies wat u wou!
 • Peter Nols

  1 maand geleden
  Ze hebben er blijkbaar weer eens alles aan gedaan om het gegarandeerd in de soep te doen draaien. Bovendien zal vanaf volgende week ook duidelijk worden welke ravage de opening van de contactberoepers heeft veroorzaakt. Tegen ze dat gaan door hebben zal de enige uitweg weer een totale lockdown zijn.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug