Photonews/Belga
Volledig scherm
PREMIUM
© Photonews/Belga

Dit zijn de namen die blijven terugkeren in het dossier van de Bende van Nijvel: wie zijn ze en wat hebben ze op hun kerfstok?

In nieuwe verklaringen bij het gerecht beweert ex-gangster Alain Moussa (70) dat Philippe De Staercke en Dominique Salesse, twee leden van de zogenaamde ‘Bende van Baasrode’, achter De Bende van Nijvel zouden zitten. Eerder viel ook vaak de naam van Léopold Van Esbroeck, een ander lid van die bende van Baasrode. Of die van de voormalige rijkswachters Robert Beijer en Madani Bouhouche. En die van nog zovele anderen. Wie is wie van al die verdachten, en wat weten we over wat ze zeker wel op hun kerfstok hebben?

  1. Advocaten van nabestaanden hebben veel vertrouwen in DNA-onderzoek in Bende-dossier: “Stille getuigen die niet kunnen liegen”
    PREMIUM

    Advocaten van nabestaan­den hebben veel vertrouwen in DNA-onderzoek in Ben­de-dos­sier: “Stille getuigen die niet kunnen liegen”

    Honderden mannen en vrouwen worden verzocht om DNA te laten afnemen in het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel. “Een erg goede zaak, want DNA, dat zijn de stille getuigen die niet kunnen liegen”, zegt strafpleiter Jef Vermassen die enkele nabestaanden van de slachtoffers vertegenwoordigt. Ook Walter Vansteenbrugge reageert positief op het nieuws en gelooft in een mogelijke doorbraak.