De politie controleert de 'Passanger Locator Form' van terugkerende reizigers.
Volledig scherm
De politie controleert de 'Passanger Locator Form' van terugkerende reizigers. © EPA

Dit weekend keerden 37.638 geregistreerde reizigers terug uit rode zones, Marc Van Ranst wil meer controle op reizigers die met de auto terugkeren

Ruim 40.000 mensen zijn dit weekend teruggekeerd uit het buitenland. Dat meldt VRTNWS en de vermelde cijfers worden bevestigd door de woordvoerster van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Het grote merendeel van de reizigers kwam uit een rode zone. Volgens viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) lopen de controles op terugkerende reizigers in de luchthavens en stations goed, maar zou dat op de weg iets meer mogen zijn. Dat vertelde Van Ranst in een interview met VRTNWS. De federale politie liet weten afgelopen week 35.000 mensen te hebben gecontroleerd aan onze grenzen.

112 reacties

 • Linda Heintjens

  2 maanden geleden
  Stop met zagen mensen! Ze hebben jullie waar ze jullie willen! Haat je naaste, en vergeet je niet te laten inenten!
 • Philippe Janssens

  2 maanden geleden
  Marc van Ranst vertelt zoveel met als gevolg dat hij zich onherroeplijk vastrijd in zijn eigen bochtenwerk. Op Facebook reageert hij verontwaardigd over Zaventem, in dit artikel vind hij het daar weer prima. Op Facebook laat hij weten: "“Virussen houden van veel mensen in een binnenruimte. Beste mensen, dit is één van de redenen waarom we buitenlandse reizen afraden."... dus een familiebubbel die met de wagen naar een vakantiehuisje rijdt zou dan toch niet het grote risico mogen zijn?
 • Toon Schouteden

  2 maanden geleden
  Waarom niet het leger aan de Belgische grens laten controleren? Waarom de kostprijs van de verplichte testen niet uit reiziger's zakken halen? En mij lijkt het nu makkelijk als werkgever om die "vakantiegangers" hun C4 te geven wegens onwettig afwezig (de wet had hun afgeraden om te reizen dus: eigen schuld, dikke bult).
 • Tuur Schiepers

  2 maanden geleden
  En waarom moet de coranatest van de terugkeerders gratis zijn?
 • Vannitsen Mieke

  2 maanden geleden
  Al de volwassenen die op reis zijn gegaan en nu hun collega’s in de steek laten omdat ze 10 dgn in quarantaine moeten, dat vind ik persoonlijk nog het ergste! Ik hoop dat ze beide testen zelf moeten terugbetalen en de RVA geen recht toekent voor tijdelijke werkloosheid! Opnemen van (onbetaald) verlof lijkt me wel een prima oplossing
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis