Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © BELGA

Dit voorjaar nog eerste speekseltests om drugs op te sporen zonder bloedprik

Nog dit voorjaar zal de politie voor het eerst gebruik kunnen maken van "speekselcollectoren", speekseltests zonder bloedprik om drugs op te sporen. Dat is vernomen bij minister van Justitie Koen Geens. De nieuwe speekseltest kan een belangrijk wapen in de strijd zijn tegen jonge bestuurders die onder invloed van drugs achter het stuur kruipen, aldus Vias Institute. 

0 reacties

  1. 1 op de 4 jonge bestuurders in Brussels Gewest en Wallonië rijdt elke maand onder invloed van drugs

    1 op de 4 jonge bestuur­ders in Brussels Gewest en Wallonië rijdt elke maand onder invloed van drugs

    Goed 12 pct van de jonge Belgische bestuurders zit zeker eens per maand onder invloed van drugs achter het stuur. Dat blijkt uit de zevende editie van de Verkeersonveiligheidsenquête die het Vias Institute vandaag voorstelde. Het is vooral in het Brussels Gewest en Wallonië dat het probleem zich stelt. Daar gaat het om respectievelijk 20 en 17 pct van de bestuurders tussen 18 en 34.
  2. Deze week in de politierechtbank: 20 pinten op, maar niet dronken

    Deze week in de politie­recht­bank: 20 pinten op, maar niet dronken

    Een automobilist (29) uit Alken die in Knokke niet dronken oogde, maar wel 3,4 promille alcohol in het bloed had (bijna 20 pinten). Een politierechter die meer geloof hecht aan de uitleg van een 69-jarige getuige dan aan die van een agent. En een ‘vaste klant’ die achter het stuur betrapt werd tijdens een rijverbod en wel erg joviaal was tegen de Veurnse rechter. Dit en meer trok deze week de aandacht van onze regiojournalisten in de Vlaamse politierechtbanken.