Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Joel Hoylaerts/Photo News

Dit verandert er vanaf 1 september: goedkope verbouwlening, lerarenbonus en nieuwe regels voor zittenblijvers

Nieuwe maand, nieuwe regels. Voor het onderwijs veranderen er een aantal zaken. Zo zullen er meer psychologen aanwezig zijn op scholen en hoeven de CLB’s niet langer betrokken te worden bij de beslissing om leerlingen een jaar te laten overdoen. Niet alleen in het onderwijs gelden er nieuwe regels. Op 1 september gaat de eerste stap in de effectieve uitvoering van korte gevangenisstraffen van start. Een overzicht, dit verandert er allemaal vanaf 1 september.

 1. Vlaamse ministers rijden in drie jaar “33 keer rond de aarde” met hun dienstwagens
  21

  Vlaamse ministers rijden in drie jaar “33 keer rond de aarde” met hun dienstwa­gens

  De ministers van de Vlaamse regering hebben sinds 2020 met hun dienstwagens 1.325.379 kilometer afgelegd. Dat is het equivalent van 33 keer rond de aarde rijden, leert Vlaams Parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang) uit cijfers die hij opvroeg bij minister-president Jan Jambon (N-VA). Slechts twee ministers, Bart Somers (Open VLD) en Benjamin Dalle (CD&V), rijden met een elektrische wagen, terwijl hun collega's met een plug-in hybride rondrijden. "En dat terwijl ze zelf de burger steeds meer dwingen om elektrisch te rijden", reageert Claes.
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).