Fotomontage HLN: het logo van telecomoperator Telenet, enkele grivnabiljetten uit Oekraïne, het logo van telecombedrijf Orange.
Volledig scherm
Fotomontage HLN: het logo van telecomoperator Telenet, enkele grivnabiljetten uit Oekraïne, het logo van telecombedrijf Orange. © Jean-Luc Flemal / Belga, Getty Images, Gonzalo Fuentes / Reuters

Dit verandert er vanaf 1 juni: lonen werknemers van 13 paritaire comités en ambtenaren stijgen met 2 procent, Orange en Telenet verhogen prijzen

Vanaf vandaag stijgen bij telecombedrijven Orange en Telenet verschillende tarieven. Ook zien artsen hun erelonen, ambtenaren hun weddes en werknemers van dertien verschillende paritaire comités hun lonen stijgen met 2 procent. Door een omzetting van twee Europese richtlijnen in Belgische wetgeving wordt de wettelijke garantie aangepast, waardoor de consument nog beter beschermd is. Ook is het seksueel strafrecht in ons land sterk hervormd vanaf 1 juni.

89 reacties

 • Nico Herbots

  4 weken geleden
  @Bart-van-Brabant: voor iedereen eerlijke arbeidsomstandigheden willen is niet bepaald hetzelfde als allemaal voor de nationale voetbalploeg willen spelen. En zeggen dat iedereen dan maar ambtenaar moet worden, is nogal onredelijk aangezien de hele maatschappij in duigen zou vallen. De wildgroei aan tegenstrijdige regeltjes en uitzonderingen die de afgelopen 60 jaar verzonnen zijn van tafel vegen en alles eens opnieuw bekijken met een 2022-bril, waarom zou iemand daar iets tegen hebben?
 • Ludo Hermans

  4 weken geleden
  De consument wordt nog beter beschermd? Wil dat zeggen dat ze voortaan niet meer iedereen voor een aap mogen houden?
 • yvan Beelaert

  4 weken geleden
  In de privé werkt men met paritaire comités en die zijn niet allemaal dezelfde ,hangt af van welk beroep je uitoefent.Daar begint het al .Nog een geluk dat er vakbonden bestaan of in de privé kon je fluiten achter je index.Kies je voor een ambtenaren beroep dan is het nog iets anders.Het zelfde met de pensioen berekening.En de politici bepalen zelf hun loon en opslag .
 • Peter Buyck

  4 weken geleden
  Wie jaloers is op de ambtenaren... ofwel solliciteer je ofwel moet je PC, vakbondsdelegatie, en dus ook je individuele werkgever bereid zijn om de indexaanpassingen sneller uit te betalen. Trouwens loon stijgt dan misschien in juni, de uitbetaling gebeurt pas in juli.
 • bart van brabant

  4 weken geleden
  @Filip Joly: ongelijkheid is inherent vanaf het moment dat je geboren wordt. (anders werd ik ook doelman bij Real). Het staat trouwens iedereen vrij om te kiezen voor een carrière als ambtenaar (mijn vrouw is adviseur omgevingsvergunningen en eerlijk: ik zou het niet willen doen!). Zo exuberant is haar loon trouwens niet als je het vergelijkt met wat zou verdienen in de private sector. En de werkdruk, is geloof het of niet, even hoog door besparingen op aanwervingen.
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.