Volledig scherm
© thinkstock

Dit verandert er op 1 januari aan uw stroomfactuur en wanneer u renoveert

Door het verdwijnen van het exclusief nachttarief zien bijna 150.000 gezinnen hun stroomfactuur in 2021 gevoelig stijgen. Voor gezinnen die verwarmen met accumulatoren, stijgen de distributienettarieven volgend jaar gemiddeld met 113 euro. Ook de sociale energietarieven stijgen, terwijl de distributienettarieven net weer dalen.

80 reacties

 • Ronald de win

  4 weken geleden
  Belangrijke nuance :een EXCLUSIEF NACHTMETER is helemaal niet hetzelfde als wat de meeste mensen hebben thuis. De tweevoudige meter (of in de volksmond een dag/nachtteller) blijft een gesplitste rekening opleveren met een voordeliger nachttarief. Enkel de woningen die een (gehuurde) exclusief nachtteller hebben zullen dus een verhoging krijgen. (in Belgie een kleine 140.000 woningen) Een normaal huisgezin zal dus maar weinig last hebben van deze beslissing.
 • ADRIEN VAN DE WALLE

  4 weken geleden
  Sinds NVA aan de macht is in Vlaanderen hebben wij nog nooit zo,n hoge belastingen gehad, sommige bvb grondlasten worden nergens aangehaald maar ook die zijn enorm gestegen . Waar gaat dat stoppen ?
 • Bart Timperman

  1 maand geleden
  Ik renoveer zelf mijn huis, isoleer alles ook volgens de voorschriften maar ik krijg geen premie omdat dit door een erkende vakman moet uitgevoerd worden die het zeker niet beter zal doen dan mij. Dit is ook zo met andere premies die m'n belooft bij renovaties.
 • Edmond Dillien

  1 maand geleden
  In1988 hebben wij een vloeraccumulatiesysteem laten aanleggen van ong. 4500€ voor het elektrische gedeelte daarbij komt nog eens een speciale vloerconstructie en voor 3800€ aan isolatie laten aanleggen op aanraden van de Belgische politici omdat de electriciteitscentrales toch bleven draaien 's nachts en nu moet ons nog steeds perfect werkend systeem afgezet worden wegens te duur denkelijk, bedankt politici 'tis weer hetzelfde als men u gelooft komt men altijd bedrogen uit.
 • Willy Bogaert

  1 maand geleden
  Niet iederaen heeft een ambtenarenstatuut en loon . Het verhaal van de zonnepanelen en warmtepompen is een grote leugen van de VREG die door het strot geduwd wordt en onbetaalbaar is voor de gewone man . Klassepolitiek ,waar gaat dat geld naar toe ,niet naar uitbreiden van het netwerk maar naar postjes verdelen
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift